keskiviikko 4. maaliskuuta 2009

Chilinen makkara-omenapannu

Hamstraan viikottain itselleni uuden RuokaPirkka-lehden ja vaikka monesti löydän mieluisia ohjeita, en tarpeeksi usein kokeile niitä. Muutama päivä sitten päätin tehdä tätä pannua (lehdestä 8-9/19.2.2009). Kokeilu oli ihan mielenkiintoinen, ei päässyt ainakaan näin ensimmäisellä kerralla suosikkiruokiemme joukkoon mutta kyllä tätä söi. Annos on neljälle, ja tätä tuli kyllä niin reilusti että ylikin sitä jäi.
Tarjosin ruokaa makaronin kanssa (kun makaronihammasta kolotti!), ohjeessa suositeltiin riisiä tai perunaa. Kenties riisi olisi toiminut paremmin.
















1 pkt grillimakkaraa (400 g)
2 isoa omenaa
2 isoa sipulia
1 rkl öljyä
1 tlk Pirkka chili-tomaattimurskaa (390 g)
n. 1 ½ dl vettä
½-1 rkl juoksevaa hunajaa
persiljaa

Lisäksi 1 tlk raejuustoa (200 g)

Viipaloi makkarat, leikkaa kuoritut omenat reiluiksi kuutioiksi ja suikaloi sipulit.
Ruskista makkarat paistokasarissa ja siirrä ne lautaselle.
Kuullota sipuleita öljyssä 2-3 minuuttia. Lisää omenat ja jatka paistamista pari minuuttia.
Kaada tomaattimurska paistokasariin, huuhdo tölkki vedellä ja kaada vesi joukkoon. Lisää hunaja ja makkaraviipaleet. Hauduta 5-10 minuuttia, kunnes omenat ovat rapean kypsiä. Ripottele pinnalle persiljaa.
Tarjoa lisäksi perunoita, riisiä tai vaikkapa tätä makaronia ;-) sekä raejuustoa.

Niin ja minä haudutin ruokaa kymmenen minuuttia ja omenoista tuli hieman liian pehmeitä. Ehkä tuo viiden minuutin haudutus on sopivampi aika.

2 kommenttia:

  1. Mitä se tämä tämmönen ruoka oikein on :DD

    VastaaPoista
  2. Oho! En ole ikinä ajatellut että makkaraa voisi syödä omenan kanssa. Ei tule heti ensimmäisenä mieleen. Pitää kyllä joskus kokeilla! Oon itsekin innostunut nyt vähän kokeilemaan erilaisia ruokajuttuja kun tietää ettei niitä joudu syömään kukaan muu kuin minä. =D

    VastaaPoista