keskiviikko 4. marraskuuta 2009

Herneenversokeitto

RuokaPirkan numerosta 40/1.10 kokeilin itselleni hieman epäsopivan oloista reseptiä ihan vain uteliaisuuttani. Tämä muistutti hieman pinaattikeittoa, josta en ole siitäkään koskaan osannut tykätä... Tuollainen paksu maitopohjainen seos ei vain nappaa. Laitan tämän tänne kuitenkin, koska uskon sen maistuneen juuri sille mille piti ja joku kenties pitääkin tästä :-D Ja voi tuota mun munaa jonka huonosti olen keittänyt...!
Ohjeesta tulee 4 annosta.
















1 ruukku Pirkka luomu herneenversoja
3 rkl voita
1 dl vehnäjauhoja
1 l kevytmaitoa
1 tl suolaa
1 tl sokeria
mustapippuria

Hienonna herneenversot. Sulata voi pinnoitetussa kattilassa. Lisää herneenversot ja sekoittele hetki.
Sekoita joukkoon vehnäjauhot ja noin puolet maidosta. Sekoita kunnes seos on tasaista ja kiehuu.
Lisää loppu maito edelleen sekoittaen. Keitä pari minuuttia ja mausta suolalla, sokerilla ja mustapippurilla.

Tarjoa keiton kanssa keitettyjä kananmunia sekä ruisleipää.

2 kommenttia:

  1. Tätä reseptiä vois kyllä kokeilla joskus. Ehkä pitää tehdä se silleen ettei Ville näe mitä kaikkia pelottavan terveellisiä aineksia siihen tulee, voi pian mies säikkyä. =D

    VastaaPoista
  2. heh, tee vaan äläkä sano mitä se on ;-)

    VastaaPoista