tiistai 30. elokuuta 2011

Karpin mättöburgerit

Eilen maailma yritti näyttää mulle hapanta naamaa, joten päätin karkottaa mutristelut mättöruualla. Karpin tapaan, josko sen ihanuus taas takois mulle motivaatiota päähän :-) Kasasin siis lautaselle burgerin ilman sämpylää ja höyrytin kylkeen kukkavihanneksia.























Annos kahdelle:

400 g jauhelihaa
öljyä & voita
suolaa & pippuria
4 viipaletta cheddaria
4 viipaletta pekonia
2 isoa viipaletta tomaattia
2 kananmunaa

Lisukkeeksi esimerkiksi nyt kukkakaalta ja parsakaalta höyrytettynä ja kevyesti suolattuna, kruunuksi sulatin vielä voinokareen.

Muotoile jauhelihasta neljä pihviä. Kuumenna pannulla nokare voita ja tilkka öljyä ja paista pihvit molemmin puolin kypsäksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
Paista kananmunat pannulla.
Kokoa lautaselle pohjaksi kypsä jauhelihapihvi, väliin cheddaria, munaa, tomaattia, pekonia (ja mitä nyt tykkäät...), kanneksi vielä toinen pihvi ja juusto.
Kuvan ottamisen jälkeen cheddar mukavasti suli tuohon päälle, nam :-P

Ai että tässä alkaa taas tulemaan nälkä... Jotain hyvää täytynee kohta alkaa kokkailemaan. Karpatessa ruuanlaitto tuntuu entistä mukavammalta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti