torstai 9. helmikuuta 2012

Kermainen haukimuhennos

Ostinpa eilen hauhta! Elikkäs haukea :-) Hauki on sellainen kala, että elävänä se on tosi pelottavan näkönen (lapsuuen traumoja) ja kuulemma se on kalamiesten inhokki ruotoisuutensa takia - roskakala. Koskapa mulla ei ollut juurikaan ennakkotietoa (=luuloja), kuinka fileisiin tulisi suhtautua, toin ne hyvillä mielin kotiin ja googlettelin reseptiä. Kotilieden sivuilta löytyi ohje jota lähdin toteuttamaan.

Johan on valjun väristä ruokaa... maku oli ihan kohdillaan, hyvää tuli, mutta hauen ruodot oli vaikea pala purtavaksi :-D Kun yritin nyppäistä fileestä ruodon irti, koko filee lähti repeytymään joten annoin niiden olla. Kenelläkään kokemuksia/vinkkejä hauki-on-kalan käsittelyyn?

2 haukifilettä
ruisjauhoja + suolaa
voita
2 sipulia
4 dl kermamaitoa
kalalientä
tilliä

Leikkaa sipulit ohuiksi viipaleiksi ja kuullota ne voissa kullankeltaisiksi. Siirrä sivuun odottamaan.
Leikkaa haukifileet ohuiksi siivuiksi ja kierittele kauttaltaan suolalla maustetussa ruisjauhossa. Paista fileesiivut voissa molemmilta puolilta rapeiksi ja lisää sekaan sipulit, kermamaito, kalalientä ja runsaasti tuoretta tilliä.

En oikein tiennyt, minkä kanssa tätä ruokaa pitäisi nautiskella, joten höyrytin kukkakaalen kukintoja kylkeen. Passasi! Ohjeessa mainittiin 4-6 dl kermamaitoa ja kalaliemen määrästä ei ollut puhetta, mutta mulla oli 4 dl + summassa heitetty määrä nestettä ja koostumus oli kastikemainen, ei niinkään muhennosmainen. Eli neuvoisin itse laittamaan ehkä jopa 2 dl kermamaitoa + 1-2 dl kalalientä - makunsa mukaan :-)

Löysin koneen uumenista loppuvuoden aikana tekemiäni sapuskoita, taidan ottaa helmikuun haasteeksi ittelleni postata ne tänne! Nähdään :-)

2 kommenttia: