keskiviikko 25. heinäkuuta 2012

Homburgin hauki

Hauki mun keittiössäni!
Viime kerralla ihmettelin haukien ruotoisuutta ja miten päästä siitä eroon.
Nytpä ostin fileitä, jotka tuntuivat kokeiltaessa ruodottomilta! Kun sitten otin ensimmäisen maistiaisen haarukkaan, läjä pehmeitä ruotoja iski kielen päälle. Hauki ja minä, emme ole ystäviä... :-D

Ohjeen löysin Apetitin pienestä resepti-lehtisestä. Tässä kehotettiin asettelemaan kalafileet matalaan uunivuokaan, mun piti jakaa ne kahteen eri vuokaan sillä muuten olis tullut kolme kalakerrosta päällekäin. En ihan tiedä, ajettiinko alkuperäisessä reseptissä takaa sitä, että vuoka olis niin iso että kaikki fileet mahtuu vieri viereen eikä päällekäin, joten "varmuuden vuoksi" tein näin.


Homburgin hauki
10 annosta

1,5 kg vaaleaa kalafileetä (hauki, ahven tai kuha)
1 sitruuna
2 tl suolaa
3/4 tl rouhittua valkopippuria
20 g voita sulatettuna
200 g juustoraastetta
2 kananmunan keltuaista
3 dl (kahvi)kermaa
(1 rkl korppujauhoja, minä laiton mantelijauhoja)

Pane kalafieet matalaan, voideltuun uunivuokaan. Mausta sitruunasta puristetulla mehulla, suolalla ja valkopippurilla. Valuta voisula päälle ja ripottele juustoraaste pinnalle.
Sekoita keltuaiset kermaan ja kaada seos kalafileiden päälle. Ripottele halutessasi korppu-/mantelijauhoja pinnalle.
Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia. Tarjoile lämpimien kasvisten kera.

1 kommentti: