perjantai 15. elokuuta 2014

Valkosuklaa-vaahtokarkki-salmiakkimuffinit

Mikä sokerin ja makiaisen riemuvoitto!
Eräs aamu valkeni sateisena, hämäränä ja oikein syksyisenä. Ja jatkui yhtä ihanissa merkeissä koko päivän. Vaikka nautinkin Suomen poikkeuksellisesta hellekesästä ja grillasin itseäni tyytyväisenä rannalla, toivotan pikkuhiljaa syksyn tervetulleeksi :-) sadepäivä on mitä parhain syy ottaa kirja käteen ja leipoa jotain suloista toiseen käteen. Niinpä annoin itselleni luvan upota tuohon maailmoista parhaaseen - Harry Potterin maailmaan! Minä tulen, Tylypahka! ♥ 
Mutta muffinit. Kaapista löytyi monennäköistä leivontaan varattua hyvää, ja salmiakkijauhepussi halusi tulla nyt syödyksi. Olisipa sitä vain ollut kaksi pussia...! Muffineissa maistui kuitenkin vienon kutkuttelevasti salmiakki, jota valkosuklaa tuli pehmentämään. Innostuksen puuskassani pilkoin sekaan vielä pari jättiläismäistä vaahtokarkkia, joita ostin alkukesästä Ikean viereisestä Candy Worldista.
Lopputulos oli hyvää, ja maku vain parani seuraavaksi päiväksi.
Ohjeesta tulee 20 muffinia. Muffinssia. Mussukkaa.


3 ½ dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 dl maitoa
2 kananmunaa
100 g voita
½ Pandan valkosuklaalevystä (65 g)
1 ps salmiakkijauhetta (50 g)
2 jättivaahtokarkkia tai useampi pienempi

Sulata ja jäähdytä voi. Rouhi suklaa paloiksi ja pieni vaahtokarkit.
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää maito, munat, jäähtynyt voi sekä karkkilasti hyvin sekoittaen. Jaa taikina muffinivuokiin ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15-20 minuuttia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti