sunnuntai 2. marraskuuta 2014

Banaanikeikaus

Jos rakastat banaaneja leivonnassa, leivo tämä namu.
Simppeli tehdä ja ihana syödä :> ja aivan mahtavat tuoksut kotona! Ohje on Maku-lehdestä 6/2014. Alkuperäiseen ohjeseen käytettiin pistaasipähkinöitä ja suorakaiteen mallista vuokaa. Itselläni ei ollut kumpiakaan, joten hätiin riensivät hasselpähkinärouhe sekä irtopohjavuoka. Onnekseni huomasin ajatella, että siirappi voi valua irtopohjaisen vuoan välistä, ja suojasin uunin pohjan leivinpaperilla. Sinnehän olikin valahtanut hieman voita ja siirappia. Suosittelen tekemään kakun mahdollisuuksien mukaan tiiviiseen vuokaan :-)


200 g voita
2 ½ dl sokeria
2 munaa
2 dl vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhetta
1 tl kanelia
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria

Lisäksi
3-4 banaania
½ dl pistaasipähkinöitä (taikka muuta pähkinärouhetta)
50 g voita
½ dl vaaleaa siirappia

Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen samalla vatkaten.
Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita nopeasti vaahtoon.

Kuori banaanit ja leikkaa ne pitkittäin kahteen osaan. Rouhi pistaasit tai muut pähkinät, jos käytät kokonaisia.
Leikkaa voi ohuiksi viipaleiksi veitsellä tai juustohöylällä. Levitä voiviipaleet halkaisijaltaan 24 cm vuoan pohjalle ja kaada päälle siirappi.
Aseta banaanit vuokaan vieri viereen leikkauspinta alaspäin. Ripottele päälle puolet pähkinärouheesta. Kaada lopuksi vuokaan kakkutaikina ja levitä tasaiseksi.
Kypsennä banaanikeikausta 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Suojaa paiston loppuvaiheessa leivinpaperilla, jos kakku näyttää tummuvan liikaa.
Anna jäähtyä 15 minuuttia ennen kuin kumoat tarjoiluvadille. Ripottele jäähtyneen kakun päälle loput pähkinärouheet ennen tarjoamista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti