tiistai 15. maaliskuuta 2016

Tuulispään leivonkirjasta: Aamun ja Sirun inkivääri-banaanimuffinssit

Keväinen aurinko paistaa ja minä taistelen ihmeellistä väsymystä vastaan. Nuupahtaneeseen oloon voivat hyvinkin auttaa nämä mehevät ja tuoksuvat muffinssit, joita juuri leivoin iltaa ja Oikeutta eläimille Oulun leffanäytöstä varten.
Ja pitihän mun yksi kahavin kans maistella, että tiiän mitä vien tarjolle ;-) Muffinssi oli sisältä pehmeä ja mehevä, päältä rapea sekä hieman karamellisoitunut. Tuore inkivääri maistui ihanan raikkaasti, muttei lainkaan tunkevasti. Lämmin suositukseni näille ihanuuksille!


12 herkkumuffinssia

1 kypsä banaani
1 dl vettä
1/2 dl öljyä
1 1/2 dl sokeria
1/2 tl suolaa
1/4 tl vaniljajauhetta TAI 2 tl vaniljasokeria
1 rkl hienolla terällä raastettua tuoretta TAI 1 tl jauhettua kuivattua inkivääriä
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl ruokasoodaa

Asettele muffinssivuoat muffinssipellin koloihin ja laita uuni lämpenemään 190 asteeseen.
Tilsi (eli muussaa) banaanit haarukalla mahdollisimman hyvin. Sekoita banaani, vesi, öljy, sokeri, suola, vaniljajauhe ja inkivääri.
Siivilöi toiseen kulhoon vehnäjauho, leivinjauhe sekä ruokasooda ja sekoita hyvin. Lisää jauhot muiden ainesten joukkoon ja sekoita sähkövatkaimella tai vispilällä nopeasti tasaiseksi. Vältä ylisekoittamista, jotta taikina ei sitkostu.
Jaa taikina vuokiin ja paista esilämmitetyn uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Muffinssit ovat valmiita, kun ne ovat kauniin ruskeita ja niihin työnnettyyn puutikkuun tai veitseen ei jää taikinaa.
Anna muffinssien jäähtyä ennen tarjoilua.

Jos muffinsseja jää kahvihetken jälkeen, säilytä niitä joko jääkaapissa tai ilmatiiviisti huoneenlämmössä.

Siippa sai eilen etukäteissynttärilahjaksi mutteripannun :>

2 kommenttia:

  1. Ihania kuvia! <3 Nää muffinit lähtee kyllä meilläkin testaukseen, kuulostaa niin hyviltä. :)

    Urbaani vegendan Tiina ja Kirppu

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Suositukseni näille :-) myös mutteripannulle!

    VastaaPoista