Chocochililtä löytyy todella hyvä ja toimiva pinaattilätty-resepti. Paistelin pieniä lettusia valurautapannulla, ja nautittiin miehen kanssa pinot hyvällä vauhilla. Meiän taloudessa tämänkokoinen taikina on sopiva kahdelle - saa syyä tarpeeksi, mutta aivan hillittömään ähkyyn ei vielä päästä ;-) Chocochili suosittelee tätä neljällä, kenties se kertoo jotakin meidän ruokahaluista?
Pinaattilätyt
150 g pakastepinaattia
2,5 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
4,5 dl soija- tai kauramaitoa
2 tl rypsiöljyä
Paistamiseen öljyä tai Sinistä Keijua
Tarjoiluun puolukkahilloa ja esimerkiksi Oatlyn iMat fraichea
Sulata pinaatti mikrossa. Valuta suurin osa nesteestä tiheässä siivilässä.
Sekoita yhteen jauhot, kaurahiutaleet, leivinjauhe ja suola. Lisää kasvimaito, öljy sekä pinaatti ja sekoita huolellisesti.
Anna taikinan vetäytyä noin 15 minuuttia.
Paista lettupannulla paistorasvan kanssa. Meidän hellan asteikolla 1-6 parhaaksi paistolämmöksi on todettu 4. Käännä lättyä kun pinta on hyytynyt ja paista toiseltakin puolelta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti