perjantai 6. helmikuuta 2009

Runebergin tortut

Aloitetaan bloggailu ajankohtaisella leivonnaisella eli Runebergin tortuilla. Ohje on Myllyn Parhaalta, taisi olla jo kolmas vuosi perätysten kun tällä ohjeella tein tortut. On ollut kovin tykättyjä, eilen vietiin miehen mummolle, enolle vaimoineen sekä serkulle asti näitä :)















200 g margariinia

2 dl sokeria
2 munaa
2 dl vehnäjauhoja
2 dl korppujauhoja
2 dl mantelilastuja
2 tl soodaa2 tl kardemummaa
2 rkl mantelilikööriä
2 dl kermaa

Täyte n. 2 dl paistonkestävää vadelmamarmeladia
kostutus 1 dl vettä + 1 rkl sokeria + 2 rkl mantelilikööriä
koristeluun vadelmamarmeladia ja sokerikuorrutetta

Vaahdota pehmeä margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat vaahtoon yksitellen koko ajan vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja lopuksi kerma sekä mantelilikööri.
Jaa taikina muffinivuokiin ja upota jokaisen tortun keskelle nokare marmeladia.

Paista 200 asteisen uunin keskiosassa noin 15 minuuuttia tai kunnes leivokset ovat kauniin keltaisia. Kostuta kypsät tortut maustetulla sokerivedellä. Laita tortuille vielä nokare vadelmamarmeladia ja pursota sokerikuorrutteella rengas hillosilmäkkeen ympärille.

2 kommenttia:

  1. Anonyymi11.2.09

    Kuinka monta torttua tulee tuommosesta annoksesta ku noin moneen paikkaankin kiikuttelitte viemisiä? (:

    - Ansku.

    VastaaPoista
  2. Ite asiassa mulla oli kaksinkertasena tuo taikina ja siitä tuli yli 30 torttua sekä yksi taiteilemani runebergin piirakka :-D Alkuperäsessä ohjeessa on niin, että tuosta määrästä tulisi 12 torttua, mutta koska minäkin tein muffinivuokiin jotka ovat pienempiä niin enemmän niitä tulee. Tosi selkeä vastaus... tulisiko parisenkymmentä.

    VastaaPoista