sunnuntai 15. maaliskuuta 2009

Kotoisa pitsa

Pitkästä aikaa meilläkin pidettiin pitsa-ilta tällä viikolla. Ei liene itse leivotun pitsan voittanutta! Tällä kertaa tein tästä taikinamäärästä kolme ihan hyvänkokoista pitsaa, sillä miehen velipoika oli myös ruokittavana mutta usein teemme tästä satsista kaksi lättyä. Käytän vaihtelevasti tuota durumjauhojen sekä vehnäjauhojen suhdetta, riippuen miten kaapista löytyy mutta tällä kokoonpanolla pohja oli oikein hyvä.
Ja sellaisen huomautuksen teen, että muutamia kuukausia takaperin aloimme kotipoppoolla täyttämään pitsaa niin että tomaattipyre-ketsupin päälle tulee juusto ja vasta sen jälkeen muut täytteet. Näin muut täytteet paistuvat uunissa paremman makuisiksi, todettu juttu! Tosin mozzarella-juusto kannattaa laittaa vasta kaiken muun päälle mikäli käyttää
sitä :-)

1 ½ dl vettä
1 pss kuivahiivaa (11 g)
1 tl suolaa
loraus öljyä
1 dl durumjauhoja
3 dl vehnäjauhoja

Lämmitä vesi kattilassa n. 42 asteiseksi ja kaada se kulhoon. Sekoita veteen kuivahiiva, öljy sekä suola. Alusta jauhot taikinaan ja tarpeen vaatiessa lisää hieman, mikäli taikina jää kulhon reunoille kiinni. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa ainakin sen aikaa kun valmistat täytteet :-)
Kauli taikinasta 2-3 pyöreää pitsapohjaa.

Pitsan pohjalle tulee tomaattipyre-ketsuppi-mustapippuri-sekoitusta. Paista pitsa 225 asteisessa uunissa 10-15 minuuttia.
Tällä kertaa täytin oman pitsani lisäksi tonnikalalla, katkaravuilla, puna- ja valkosipulilla, tomaatilla sekä mozzarella-juustolla joka on ehdoton uusin rakkauteni pitsojen saralla. Mehevöittää pitsaa ja maistuu todella hyvältä!
Kyllä nytkin suu vettyy kun katon tuota kuvaa - oli todella onnistunut pitsa ja voisin syödä vaikka heti samanlaisen ~

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti