torstai 19. maaliskuuta 2009

Mokkaruudut

Pikkuveljeä ja miestä ilahduttaakseni leipaisin meille mokkaruutuja. Olen käyttänyt samaa ohjetta jo yläasteelta lähtien, jolloin köksäntunnilla teimme näitä leivonnaisia. On mullakin siis ainakin yksi resepti jota käytän kerta toisensa jälkeen :-D
Itse teen pohjan tuollaiselle kinkku-pellille, sillä se on mielestäni sopivan pieni ja pohjasta saa paksun. Liekköhän olen aikoinani isomman satsin tehdessäni kaksinkertaistanut ohjeen ja käyttänyt isoa uunipeltiä... Tuli juuri sellainen muistikuva. Tässä kuitenkin alkuperäinen ohje!


















Pohja:

2 munaa

2 dl sokeria

1 dl maitoa

100 g margariinia tai voita

3 dl vehnäjauhoja

1 ½ tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria


Kuorrutus:

25 g sulatettua voita tai margariinia

noin 1/4 dl kylmää, vahvaa kahvia

2 dl tomusokeria

1 rkl kaakaojauhetta (käytin Fazerin tummaa)

1 tl vaniljasokeria


Pane uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
Lisää maito ja sulatettu, kädenlämpöiseksi jäähdytetty rasva.
Sekoita leivinjauhe ja vaniljasokeri vehnäjauhoihin ja lisää jauhot taikinaan.
Le
vitä taikina pellille ja paista 10-15 minuuttia.
Valmista kuorrutus: sekoita rasva ja kahvi kulhossa. Siivilöi joukkoon tomusokeri ja kaakaojauhe ja sekoita tasaiseksi.
Levitä kuorrutus kypsän, jäähtyneen pohjan päälle. Koristele strösseleillä tai kookoshiutaleilla. Leikkaa halutun kokoisiksi annospaloiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti