tiistai 28. huhtikuuta 2009

Persikka-rahkatorttu

Kiitos RuokaPirkan 14-15/09 meille pesiytyi herkullinen ja helppo persikkatortun ohje. Tätä tein miehen synttäreille tarjottavaksi ja tykättiin kyllä kaikki!



















1 pkt (400 g) Pirkka murotaikinaa (pakaste)

Täyte:
1 tlk maitorahkaa
2 dl vispikermaa
3 kananmunaa
1 sitruunan raastettu kuori
1/2 dl sitruunamehua
3/4 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria

Pinnalle:
2 tlk (á 425 g) persikkaviipaleita
1 dl vettä
1/2 dl hyytelösokeria

Painele sulatettu murotaikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Laita vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
Sekoita kulhossatäytteen aineet keskenään. Kaada täyteseos piirakkapohjalle ja paista 200 asteisen uunin alimmalla tasolla noin 25 minuuttia.
Jäähdytä torttu. Valuta persikkaviipaleet ja asettele ne tortun pinnalle kauniisti. Kiehauta vesi ja lisää hyytelösokeri koko ajan sekoittaen. Kun liemi kiehahtaa uudelleen, nosta kattila liedeltä ja anna seoksen jäähtyä pari minuuttia. Lusikoi liemi persikoiden päälle.
Tarjoa torttu kylmänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti