keskiviikko 8. heinäkuuta 2009

Peppi Pitkätossun voimavuoka

Eiköstä vain olekin jo nimen perusteella raksaporukalle soveliasta ruokaa! Ei vaan, tämä yksinkertainen ja herkullinen ruoka valmistuu sen suuremmitta vaivoitta ja tämä annos riittää 6-8 hengelle. Hyvää on! Tämä ohje on ollut aikoinaan Maku-lehdessä.
Tarjolla lisäksi tomaatti-kevätsipulisalaattia.


















1 rkl öljyä
800 g jauhelihaa
1 prk (70 g) tomaattipyreetä
1 tl suolaa
1 lihaliemikuutio
½ tl mustapippuria
1 ½ l vettä
350 g pätkäspagettia
250 g voimakasta Koskenlaskija-sulatejuustoa

Ruskista jauheliha öljyssä isossa kasarissa. Sekoita joukkoon tomaattipyree ja mausta seos suolalla, lihaliemikuutiolla ja mustapippurilla. Kaada mukaan vesi ja anna kiehahtaa.
Lisää pätkäspagu ja anna kiehua viitisen minuuttia.
Lohko sulatejuusto pienemmiksi paloiksi ja anna liueta sekaan. Kaada spagetti-jauhelihaseos voideltuun uunivuokaan ja paista 200 asteessa 35-40 minuuttia.

1 kommentti:

  1. Ah, mä tykkäisin tuosta ruuasta varmasti aivan kamalasti! Ärsyttää vain kun en viitsi itselleni oikein mitään isompaa tehdä ja Ville on sitä mieltä että on makaroonin väärinkäyttöä laittaa se uuniin niin että se pehmentyy liiaksi! Se ei suostu ikinä syömään esim. makaroonilaatikkoa... Ehkä mun pitää vaan koittaa tehdä ruoka silleen mahdollisimman valmiiksi ja pitää uunissa vaan niin että tulee rapsakka kuori. Pistitkö muuten juustoraastetta pinnalle kun laitoit uuniin?
    Seuraan tätä päivittäin että onko tullut mitään hyviä vinkkejä. =)

    VastaaPoista