maanantai 14. syyskuuta 2009

Myllärin ruislimppu 3 kpl

Ja ruisleipää. Elämäni ensimmäiset semmoiset ja varsin helpolla kaavalla tehdyt - ohje suoraan jauhopussin kyljestä! Tätä ei ole siis tehty juureen, mikä olisi varmaan parempaa. Ihan syötävää leipää tästä tuli, mutta helpompaa ja parempaa on ostaa tuore paketti Vaasan ruispaloja ;-) Jos sitä joskus saisi jonkun asiantuntevamman ruisleivän leipojan oppiin mennä pyörittelemään...

















8 dl vettä

25 g hiivaa tai ½ ps kuivahiivaa

16,5 dl Myllärin ruisleipäainesta


Murenna hiiva lämpimään veteen ja sekoita hyvin. Lisää ruisleipäaines ja vaivaa taikina sopivan pehmeäksi. (tekijän huom, taikina oli kaukana sopivan pehmeästä, se oli joka vaiheessa vaikeaa leivottavaa ja jäi kiinni sormiin ja kulhoon ja joka paikkaan :-D vaikka jauhoja lisäsi!) Peitä taikinakulho tiiviisti muovikelmulla ja liinalla.
Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa 60-80 min.
Jaa kohonnut taikina kolmeen osaan, muotoile limput ja kohota 40 min. (taas huom, itse annoin kohota ainakin sen puoltoista tuntia tässä vaiheessa, niin limppuun ikään kuin ratkesivat itsekseen nuo kuviot!)
Paista 240 asteessa noin 40 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti