
8 dl vettä
25 g hiivaa tai ½ ps kuivahiivaa
16,5 dl Myllärin ruisleipäainesta
Murenna hiiva lämpimään veteen ja sekoita hyvin. Lisää ruisleipäaines ja vaivaa taikina sopivan pehmeäksi. (tekijän huom, taikina oli kaukana sopivan pehmeästä, se oli joka vaiheessa vaikeaa leivottavaa ja jäi kiinni sormiin ja kulhoon ja joka paikkaan :-D vaikka jauhoja lisäsi!) Peitä taikinakulho tiiviisti muovikelmulla ja liinalla.
Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa 60-80 min. Jaa kohonnut taikina kolmeen osaan, muotoile limput ja kohota 40 min. (taas huom, itse annoin kohota ainakin sen puoltoista tuntia tässä vaiheessa, niin limppuun ikään kuin ratkesivat itsekseen nuo kuviot!)
Paista 240 asteessa noin 40 min.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti