torstai 1. lokakuuta 2009

Inkiväärinen juuressosekeitto & juustopallerot

Eräänä päivänä minun täytyi korjata se suuri epäkohta, etten ollut koskaan tehnyt minkäänlaista kasvissosekeittoa! Netti suorastaan tursuaa jos jonkinnäköistä ohjetta tähän sapuskaan, ja minä halusin laittaa koetukselle Pippurimyllyn juuressosekeiton. Oli todella hyvää ja pehmeää! Lisäksi tein yläasteen köksänvihostani yksinkertaisia juustopalleroita, jotka toimivat hyvin lisänä.















Inkiväärinen juuressosekeitto:
3 perunaa

3 porkkanaa

200 g selleriä

200 g palsternakkaa

300 g lanttua

1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
pieni pala tuoretta inkivääriä
1 l vettä
2 kasvisliemikuutiota
2 dl ruokakermaa

persiljaa, timjamia, mustapippuria

Raasta inkivääri ja silppua sekä sipulit että valkosipulinkynnet. Kuori ja paloittele loput ainekset suunnilleen saman kokoisiksi palasiksi. Kuumenna kattilassa loraus öljyä ja kuullota inkivääriä sekä sipuleita siinä hetki. Lisää myös juurekset hetkeksi kuullottumaan. Lisää vesi ja murenna joukkoon kasvisliemikuutiot. Mausta persiljalla, timjamilla ja mustapippurilla.
Keitä kunnes juurekset ovat pehmeitä. Soseuta keitto sauvasekoittimella ja lisää kerma. Lisää tarvittaessa suolaa.

Juustopallerot (20 kpl)
5 ½ dl vehnäjauhoja
2 dl juustoraastetta
2 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
1 kananmuna
3 dl piimää

Sekoita vehnäjauhot, puolet juustosta, suola ja leivinjauhe keskenään. Vatkaa kananmuna piimän joukkoon ja lisää seos kuivien ainesten päälle. Sekoita taikina tasaiseksi.
Jaa löysä taikina 20 osaan uuninpellille ja litistä niitä kevyesti (jauhotetuin sormin, ei siitä muuten mitään tullut :D taikina on löysää!). Ripottele pinnalle loppu juustoraaste ja paista 225 asteessa uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.

1 kommentti:

  1. Kiva että soppa on maittanut :) jos sinä et ollut koskaan ennen tehnyt kasvissosekeittoa, niin minä olen varmaan niitä kokkaillut ihan sinunkin edestäsi - kasvissosekeitto on nimittäin yksi ikisuosikeistani :D juustopallerot on varmasti ollut erinomainen lisuke keitole!

    VastaaPoista