sunnuntai 22. marraskuuta 2009

Makaronisalaatti

Tämä jos mikä on sitten hyvää! Pitäisi tehdä useammin :-)
Teen tätä joka kerta hieman eri mittasuhteilla, en ruukaa niin tarkasti katsoa paljonko mitäkin menee mutta tällä kertaa tehdessäni kiinnitin siihen huomiota jotta voin ohjeen kirjoittaa. Kaikkea sattuikin tulemaan noin parisensataa grammaa :-) Tästä tuli aika iso annos josta sitten syötiinkin muutama päivänä ja töissä eväänä, mutta esimerkiksi illanistujaisiin tämä on ihan hyvä määrä muun ohella ja jos vieraita on vaikkapa alle kymmenen... :-D
















1 pss makaronia
200 g kinkkua
3 kpl suolakurkkuja
1 prk säilykepersikkaa
200 g omenaa
200 g juustoa
200 g viinirypäleitä
2 prk kermaviiliä
2 pss dippijauhetta (hyviä ovat esim taffelin ranch ja valkosipuli)

Keitä makaronit kypsiksi ja jäähdytä. Paloittele kaikki ainekset sopivan kokoisiksi palasiksi ja sekoita makaronien joukkoon. Sekoita dippijauheet kermaviilien sekaan ja lisää salaattiin.
Anna vetäytyä mielellään hetki ennen tarjoilua.

6 kommenttia:

  1. Maukkaalta kuulostavat nuo ainekset!! Valkosuklaahyydyke oli varmasti ihanaa :) Meillä oli isänpäivänä tummasta ja sinisestä suklaasta tehty tämän tyyppinen, hieman keveämpi.

    VastaaPoista
  2. Kuulostaa ja näyttää tosi hyvältä, täytyy joskus kokeilla! (:

    VastaaPoista
  3. tuittu, kommenttisi on varmaan tuohon juustokakkuun, mutta kiitos silti :-D tämä ei ollut kyllä ihan keveimmästä päästä!

    ansku, mulla jää tähän ihan hillitön himo! voisin aina vaan syyä lisää :-D

    VastaaPoista
  4. Pitäääpä kokeilla makaronisalaattia joskus näin, kuulostaa hyvältä!

    VastaaPoista
  5. Sulla on vissiin tässä versiossa kastikkeena se valkosipuli? Arvaa, on muuten kans hyvää semmonen Rainbow valkosipulinen salaatinkastike. Mää oon sitä käyttäny yhessä semmosessa pastasalaatissa.

    VastaaPoista
  6. Sirpa, suosittelen lämpimästi :-)
    Tytti, valkosipulidippi mulla tässä on joo. Toimis varmaan tuommonen valmis kastikekin hyvin!

    VastaaPoista