Pohja:
180 g kaurakeksejä 75 g margariinia
5 liivatelehteä
3 dl kuohukermaa
200 g ranskankermaa
2 valkuaista
250 g valkosuklaata
1/2 dl vettä
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää joukkoon ranskankerma. Vaahdota valkuaiset ja lisää seokseen.
Sulata paloiteltu valkosuklaa mikrossa aina välillä sekoitellen miedolla lämmöllä tai vesihauteessa. Lisää suklaasula täytteeseen.
Kiehauta vesi ja sulalta sinne liivatelehdet, joista olet puristellut kylmät vedet pois. Sekoita täytteeseen, kaada kakkupohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa 2-3 tuntia. Minä pidin kakkua seuraavaan päivään saakka jääkaapissa :-)
Täyte:
Peitä 24 cm irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Murskaa keksit esimerkiksi kaulimella ja sekoita sulatettuun margariiniin. Painele vuoan pohjalle ja vie jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
Irrota kakku varovasti irtopohjavuoasta ja koristele haluamallasi tavalla.
hyvää oli, kiitos reseptistä! :)
VastaaPoista