sunnuntai 22. marraskuuta 2009

Poro-vahvero-piirakka

Olen haaveillut siitäkin, että osaisin tykätä sienistä. Herkkusieniä syön kyllä grillattuna ja pitsassa, mutta olisihan se hienoa muutenkin syödä muita sieniä! Kerran sitten kaupassa oli suppilovahveroita, joita oli ostettava kun ne näytti niin kivoilta! Tästäkin on vierähtänyt tovi, tein piirakan kun ystäväpariskunta tuli käymään kylässä. Oli ihan hyvää, mutta minun suuhuni puskee niin voimakkaana sellainen metsän maku näistä sienistä! Mutta kyllä se ukon toimesta katosi viimeistä palaa myöten tämäkin :-) Joku raikas salaatti olis oiva piristys tämän piirakan kanssa, meillä oli sitte jälkkärinä hedelmäsalaattia.
















Taikina:
75 g margariinia
1 pkt mustapippurituorejuustoa
2 dl vehnäjauhoja

Täyte:
100 g kylmäsavuporoa
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
1 rkl rypsiöljyä
3 dl suppilovahveroita
1 tl provencen yrttimaustetta
0,25 tl suolaa
2 kananmunaa
2 dl ruokakermaa
1 pkt mustapippurituorejuustoa
2 dl juustoraastetta

Keitä suppilovahveroita kokoon, kunnes niitä on noin 3 dl verran (Toim. huom, olikohan se rasia minkä ostin niin 500 g vahveroita ja siitä tuli sopiva määrä). Valmista taikina sekoittamalla pehmeän rasvan joukkoon tuorejuusto ja jauhot.
Anna taikinan vetäytyä jääkaapissa ja tee sillä välin täyte.
Suikaloi kylmäsavuporo tai käytä valmista rouhetta. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipulit paistinpannulla öljyssä ja lisää pannulle sienet. Lisää kylmäsavuporo ja mausteet.
Sekoita kulhossa munat, kerma, tuorejuusto ja puolet juustoraasteesta.
Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Kaada muna-juustoseosta pohjalle ja levitä päälle sieni-poroseosta ja juustoraastetta.
Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
Tarjoile jäähtyneenä.

3 kommenttia:

  1. Miten musta tuntuu että oon ehkä maistanu tätä? ;) Tää oli positiivinen ylläri, sillä en yleensä tykkää sienistä mutta tää oliki hyvää. (:

    VastaaPoista
  2. mua nolotti ku ette kumpikaan oo sieni-ihmisiä ja mää tällasen väkersin! no, hyvä että saatto hitusen syyä :-)

    VastaaPoista
  3. Anonyymi5.2.10

    voi poro!! etta olis hyvaa! njami.

    VastaaPoista