
Taikina:
75 g margariinia
1 pkt mustapippurituorejuustoa
2 dl vehnäjauhoja
Täyte:
100 g kylmäsavuporoa
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
1 rkl rypsiöljyä
3 dl suppilovahveroita
1 tl provencen yrttimaustetta
0,25 tl suolaa
2 kananmunaa
2 dl ruokakermaa
1 pkt mustapippurituorejuustoa
2 dl juustoraastetta
Keitä suppilovahveroita kokoon, kunnes niitä on noin 3 dl verran (Toim. huom, olikohan se rasia minkä ostin niin 500 g vahveroita ja siitä tuli sopiva määrä). Valmista taikina sekoittamalla pehmeän rasvan joukkoon tuorejuusto ja jauhot.
Anna taikinan vetäytyä jääkaapissa ja tee sillä välin täyte.
Suikaloi kylmäsavuporo tai käytä valmista rouhetta. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipulit paistinpannulla öljyssä ja lisää pannulle sienet. Lisää kylmäsavuporo ja mausteet.
Sekoita kulhossa munat, kerma, tuorejuusto ja puolet juustoraasteesta.
Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Kaada muna-juustoseosta pohjalle ja levitä päälle sieni-poroseosta ja juustoraastetta.
Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
Tarjoile jäähtyneenä.
Miten musta tuntuu että oon ehkä maistanu tätä? ;) Tää oli positiivinen ylläri, sillä en yleensä tykkää sienistä mutta tää oliki hyvää. (:
VastaaPoistamua nolotti ku ette kumpikaan oo sieni-ihmisiä ja mää tällasen väkersin! no, hyvä että saatto hitusen syyä :-)
VastaaPoistavoi poro!! etta olis hyvaa! njami.
VastaaPoista