
4 porkkanaa
1 kokonainen lanttu
vettä
kasvisliemikuutio
2 dl ruokakermaa
valkosipulinkynsi
suolaa
mustapippuria
Kuori ja pilko pieniksi paloiksi lanttu ja porkkanat. Heitä kattilaan ja laske vettä sen verran, että palaset juuri peittyvät. Kun vesi kiehuu, nakkaa mukaan kasvisliemikuutio. Keitä noin 20 minuuttia. Kun juurekset ovat kypsiä, kaada keitinvesi talteen ja soseuta juurekset kattilassa sauvasekoittimella. Lisää makusi mukaan keitinvettä sekä ruokakerma. Nosta kattila takaisin levylle, puserra joukkoon yksi valkosipulinkynsi ja lisää mausteet. Kiehauta ja tarjoile.
Kylläpä talossa tuoksuu ihanan jouluiselle, juuri sain lanttulaatikot pois uunista ja laitoin porkkanalaatikot paistumaan. Saa nähdä ehdinkö ennen joulua uusia päivityksiä tekemään, hommaa on niin kovasti vielä. Jos emme tapaa täällä ennen sitä, niin
oikein rauhallista ja onnellista joulua kaikille teille!
Jaa mee toivotam
VastaaPoistaOnnellista ja Hyvää joulua :)!