keskiviikko 3. helmikuuta 2010

Lihariisipasteijat

Vanahoja päivityksiä alta pois! Tämäkin ohje on marraskuulta (...) ja koska olen viime aikoina tehnyt monta uutta hyvää ruokaa, haluan nämä vanhat sapuskat nurkista pois pyörimästä :-) koitan siis lähipäivinä rysäyttää ne...

Mutta sitten itse pasteijoihin. Mitä muuta näistä sanoisi kuin että koukuttavan hyviä! Ei passaa nyt lähiaikoina tehdä, sillä noudatan uutta elämäntapaa - ainakin arkisin. Näitä nimittäin söisi mielellään useamman kerralla! Ja ohje on Yhteishyvän Ruokamaailma-lehdestä 11.09.
















20 kpl

2 pkt (à 500 g) voitaikinalevyjä

Jauheliha-riisitäyte:
250 g jauhelihaa
1 pieni sipuli
1 tl suolaa
1 tl paprikajauhetta
1/4 tl rouhittua mustapippuria
2 dl keitettyä riisiä (2dl vettä + 1 dl riisiä)
1 kananmuna
4 rkl emmental-juustoraastetta

Voiteluun:
1 kananmuna

Levitä taikinalevyt leivinpaperoidulle uunipellille ja leikkaa ne keskeltä jotta saat kaksi tasakokoista neliöitä. Paista jauheliha ja lisää joukkoon hienonnettu sipuli ja mausteet.
Sekoita jauhelihan joukkoon kypsä riisi, muna ja juustoraaste.
Aseta jokaisen taikinapalan keskelle ruokalusikallinen täytettä. Taita toinen reuna täytteen päälle ja painele pasteijat haarukalla reunoilta kiinni.
Voitele pasteijat munalla ja paista 225-asteisen uunin keskiosassa noin 15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti