perjantai 19. helmikuuta 2010

Kasvis-fetapihvit

Erään tammikuisen hiihtoreissun (ja tämän talven ainoan tähän asti! :-o ) jälkeen teki mieli kokeilla jotain ihan uutta ja kevyttä. Meillä ei syödä kasvisruokaa käytännössä juuri koskaan, kun jotenkin niitä reseptejä tulee vastaan niin harvakseltaan... semmoisia siis mitä tekisi mieli.
Tämä ohje (kuten jatkossa monia muukin) on löytynyt RuokaPirkka-lehdestä, tammikuu/2010. Ensin ajattelin että mitä tästä tulee, kun ei enää viikoittain saa uutta RuokaPirkkaa käsiinsä, mutta näissä kahdessa ensimmäisessä lehdessä on kyllä ollut niin monta hyvänoloista ohjetta että pärjätty on :-)
Ja laitoin muuten näiden pihvien väliin kinkkuleikettä jota kaapista löyty, tuntu jotenki "ruokasemmalta" näin... hyviä nämä oli :-) harmi vain että kuvaan tuli päällimmäiseksi yksi ensimmäisistä paistamistani pihveistä, niin pinta on vähän tummempi kuin sallisi...




















Kasvis-fetapihvit
n. 15 kpl

1-2 (400 g) kesäkurpitsaa
2-3 (200 g) porkkanaa
1 (50 g) pieni punasipuli
1 tlk (385 g) Pirkka salaattijuustokuutioita
1/2-3/4 dl vehnäjauhoja
1 dl kauraleseitä
4 kananmunaa
2 tl oreganoa
1/2-1 tl mustapippuria
1/2 tl suolaa

Paistamiseen esim. juoksevaa margariinia
Lisäksi 200 g kinkkuleikettä jos haluat

Raasta kesäkurpitsat karkeaksi raasteeksi. Pane raaste siivilään ja anna seistä noin 15 minuuttia. Painele ylimääräinen vesi pois.
Kuori ja raasta porkkanat. Hienonna punasipuli ja paloittele/murskaa salaattijuustokuutiot pienemmiksi. Yhdistä raasteet ja salaattijuusto.
Sekoita vehnäjauhot ja kauraleseet kasvisseokseen. Vatkaa kulhossa munien rakenne rikki. Lisää mausteet ja kaada munaseos kasvisten joukkoon. Sekoita hyvin. Jos seos tuntuu vetiseltä, voit lisätä hieman vehnäjauhoja.
Nostele taikinaa pannulle, noin 1/2 dl per pihvi, ja paista miedolla lämmöllä 4-5 minuuttia/puoli.
Tarjoa halutessasi kinkkuleikettä pihvien kanssa.

2 kommenttia:

  1. Anonyymi20.2.10

    Vaikuttaa ihanalta! Mää haluan kyllä kokeilla :) Työssäoppimassa tehtiin kesäkurpitsa-vuohenjuustopihvejä ja tuntuu että niitä on kans pakko kokeilla joku päivä ite! Njami :) Oon muuten tässä tekemässä nyt sitä pinkkiä raitakakkua huomiseksi. Shannonki teki oman kakun (ekaa kertaa elämässään) ja ei sitä voinut kattoa nauramatta! Pitää näyttää kuva kyllä myöhemmin :) Ihana kun oot päivittänyt!

    Tiina

    VastaaPoista
  2. Mustaki tuntuu kivalta että on saanu päivityksistä taas kiinni :-) ootan että saan tietoa ja kuvia siitä kakusta ja kaikesta mitä teitte!

    VastaaPoista