tiistai 2. maaliskuuta 2010

Feta-avokado-pastasalaattia ja broileria

Meillä ei ilmeisesti ole viime aikoina syöty kuin pastaa, kun koneella viimeiset postausta odottavat murkinat on kaikki pastapohjaisia! No oli meillä eilen makkarakastiketta (eli ei mitään uutta) mutta toisaalta meiän kamera on irtisanonut itsensä eli vaikka jotain uutta tekisinkin, en saa siitä kuvaa! Pitää katsoa tuleeko tuosta enää kalua vai joutuuko taloudellisen tilanteen salliessa kamerakauppaan...
Tämä ohje on myöskin RuokaPirkasta :-D Helmikuun numerosta. Olipa hyvvää! Itse puolitin alkuperäisen ohjeen, tämä on se puolikas.
Ohjeessa tosin kehotetaan tarjoamaan lisänä broilerin sisäfileepihvejä, minä käytin kotoa löytyviä broilerisuikaleita. Hyvin ajoivat asiansa :-)

























Salaatista riittää noin viidelle

125 g (3 dl) kuviopastaa
1/2 tlk (à 375 g) Pirkka salaattijuusto-kuutioita öljymarinadissa
1 punasipuli
1 rs (250 g) kirsikkatomaatteja
1 avokado
n. 1/4 (75 g) kurkkua
puoli ruukkua rucolaa
n. 10 aurinkokuivattua tomaattia

Balsamicosiirappi
1/4 dl balsamiviinietikkaa
1/4 dl sokeria

Lisäksi
n. 350 g broilerin sisäfileitä tai -suikaleita

Valmista balsamicosiirappi. Kiehauta balsamiviinietikka ja sokeri. Jäähdytä.
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä. Jäähdytä pasta kylmällä vedellä ja valuta hyvin. Valuta salaattijuusto.
Kuori ja halkaise sipuli ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi. Halkaise kirsikkatomaatit. Halkaise avokado, poista kivi ja irrota hedelmäliha. Viipaloi avokado sekä pitkittäin halkaistu kurkku.
Sekoita kaikki salaatin ainekset keskenään ja kaada laakealle vadille tarjolle.
Paista broilerit pakkauksen ohjeen mukaan pannulla kypsiksi. Viipaloi fileet ja asettele vadille. Lisää aurinkokuivatut tomaatit salaatin päälle.
Tarjoile balsamicosiirapin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti