torstai 25. helmikuuta 2010

Katkarapu-chilipasta

Voi että Ihanat tomaatit on tarjonnut mulle monta ihanaista pastatuokiota :-)
Tämäkin ohje on sieltä löydetty. Pastaruoissa sekin on niin ihanaa että monesti ne on aika vaivattomia valmistaa ja silti erilaisia ohjeita on pilvin pimein. Hölmöä että vielä muutama vuosi sitten spagetti syötiin aina jauhelihakastikkeen kanssa ja suurin ja ensimmäinen muutokseni oli tehdä valkosipulista broileripastaa! No, niin ne ajat muuttuu. Pitäisi kyllä tehdäkin joskus perinteinen jauhelihakastike, maistuisi hyvältä sekin pitkän tauon jälkeen... :-)



















1 ps pakastekatkarapuja
1-2 punaista chiliä
4 valkosipulinkynttä
1 sitruunan raastettu kuori
1 punainen paprika
1 nippu rucolaa
2 dl parmesaania
mustapippuria, suolaa

Poista chileistä siemenet ja leikkaa ne pieniksi suikaleiksi. Suikaloi myös paprika ja pilko valkosipulinkynnet. Pese sitruuna huolellisesti ja raasta sen kuori.
Laita pasta tulelle ja kypsymistä odotellessasi valmista kastike. Freesaa paistinpannulla chili, valkosipuli ja paprika tilkassa öljyä muutaman minuutin ajan. Lisää maun mukaan suolaa ja mustapippuria. Ota pastan keitinvettä 1 dl talteen.
Sekoita kastike valutettuun pastaan ja lisää joukkoon sulatetut katkaravut, raastettu sitruunankuori ja revitty rucola. Lisää talteen ottamasi desi keitinvettä. Lisää vielä parmesaani mukaan, sekoita ja tarjoile heti. Koristele muutamalla rucolanlehdellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti