torstai 3. helmikuuta 2011

Kaksinverroin voileipäkakkuja

Tekaisin mieheni mummon synttäreille viime kuussa kaksi voileipäkakkua. Mulla on ihan kammottavan vähän kokemusta voileipäkakkujen teosta, vaikka niistä tykkäänkin! Ehkä se on yksi syy, etten yleensäkään ole innokas kakkumaakari, kun pelkään aina että kostutan joko liikaa tai liian vähän ja se koristelu. Se koristelu!

Oon onnistunut tekemään varmasti maailmankaikkeuden rumimpia kakkuja aikanaan, mutta onneksi sillon en vielä blogannut tällä saralla niin ne on jääneet vaan oman pääni historiaan kummittelemaan.

Näihin voileipäkakkuihin lähdin etsimään inspiraatiota Kinuskissalta, ja sieltähän se löytyikin. Kumpaankin! Koristelut apinoin aika suorilta käsin sieltä, ja kakkujen ulkonäköön olin tyytyväisempi kuin makuun. Ei ihan iskeny mun suutuntumaan nämä täytteet, hyviä ne oli mutta ei niin hyviä että toiste tekisin. Eri tavalla ens kerran. Mutta tosiaan, musta oli ihan loistava idea tuo sulatejuusto josta otettiin muotilla kuviot pois, sai oikein kivan näköstä jälkeä!Yllä Italiainen voileipäkakku ja alla  Lohivoileipäkakku.Kakkujen ohjeet löytyykin linkkien alta, en niitä millään nyt halua kopioida!

2 kommenttia:

  1. OI JEE MITEN IHANIA! Kun on noita muoteilla painettuja kuvioreikiä. =') Aivan syötävän suloisia! Kieltämättä aivan mahti idea, mikseihän tuota käytetä yleisesti? Nuohan ois kerrassaan mahtavia esim. ristiäisiin yms. joissa yleensä tarjotaan voileipäkakkuja. =)

    Mitä muuten kertoo ihmisestä se, että se sekoaa totaalisesti voileipäkakun kuvasta? =D

    VastaaPoista
  2. Joo mun mielestä tuo oli kans oikea keksintöjen äiti! Tosi helpolla noin hienoa jälkeä :-)

    ...kertoisko se että ollaan samaa sukua?

    VastaaPoista