sunnuntai 12. kesäkuuta 2011

Karpin makkarastroganov

Karpaten teemme sen!

Näin se on, mulla on odottamassa muutama jo vanhaksi ehtinyt kokkailu ja kaikki ovat karppauksen puolelta. Tätä tää arki on ja se tuntuu hyvältä :-) toissaviikolla söin varmaan neljänä päivänä ns. normisapuskaa ja heti olo muuttui turvonneeksi ja kipeäksi.
Karppiruoka on vaan niin hyvää! Kerma ja voi on hyvää! :-D

Aloitetaanpas sitten ihan vanhasta tavarasta, helmikuussa tehtyä... hups. Ohje on Karpin ateriakirjasta.




































400 g makkaraa
400 g tomaattimurskaa
1 sipuli
1 valkosipulin kynsi
2 rkl voita
soijakastiketta
balsamiviinietikkaa
1 dl kermaa
1 suolakurkku

Pilko makkara. Kuori ja pilko sipuli ja valkosipuli.
Kuullota sipuleita voissa pannulla. Lisää makkarat ja ruskista niitä hieman. Kaada joukkoon soijakastike, balsamiviinietikka ja tomaattimurska. Anna kastikkeen kiehua hieman kokoon välillä hämmentäen.

Lisää kerma ja kuumenna. Hienonna suolakurkku ja lisää se pataan juuri ennen tarjoamista. Tarjoa esimerkiksi höyrytetyn parsakaalin kanssa.

2 kommenttia:

  1. Anonyymi12.6.11

    mää kyllä kokkeilen tuota karppausta! mikä se olikaan se hyvä perusopas, joka sulla oli?

    -jenski

    VastaaPoista
  2. http://karppikauppa.fi/tuotteet.html?id=2/20&back=history

    Tuo perusopus, lisäksi on se karpin ateriakirja... suosittelen lämpimästi! :-) ja muutenki tuo http://karppaus.info/ ja sieltä löytyvä karppi-foorumi on tutustumisen arvoisia!

    VastaaPoista