keskiviikko 27. kesäkuuta 2012

Karppaajan paras pizza!

Helileijaa hyvin pitkästä aikaa!
Olen syönyt ja juonut vaikken olekaan mitään päivittänyt moneen kuukauteen. Joitain helmiäkin on lautaselleni päätynyt, ja tässä yksi niistä joka on jaettava: ihan oikeasti hyvä karppi-pizzapohja! Mulle ei maistu niinkään nämä muna-rahka-pohjat, tämä on mun luottoresepti silloin kun karppilinjalla pysyn. En tiiä miksi tää vuosi on ollut taas tällaista karppauksen ja hiilarimaan välillä kulkemista...
Tällä hetkellä on kolmas päivä karpaten menossa, katsotaan tuleeko tällä kertaa tuloksia. Mutta nyt reseptin pariin! Ohje löytyi aikanaan apteekeissa jaettavista ilmaislehdistä, en muistanut ottaa lehden nimeä/numeroa ylös.



Pizzataikina

2 rkl voita
2 ½ dl mantelijauhoa
1 tl psylliumia
½ tl suolaa
½ tl leivinjauhetta
½-1 dl vettä
1 muna
1 maustemitta oreganoa

Sulata voi ja sekoita muut ainekset voisulaan. Anna turvota 5 minuuttia ja levitä taikina leivinpaperille uunipellille.
Täytä pizza haluamillasi täytteillä. Tästä kasvispizzastani löytyy tomaattikastike, tuore parsa, feta, kirsikkatomaatti, punainen pesto sekä valkosipulinkynnet.
Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia. Nauti!

3 kommenttia:

  1. Anonyymi28.6.14

    Parasta karppipitsaa mitä oon koskaan syönyt :)

    VastaaPoista
  2. Tää on kyllä hyvää, voisi tehdäkin pitkästä aikaa huvikseen ^_^

    VastaaPoista
  3. Anonyymi4.9.15

    Ja vielä vuoden jälkeen...tuunasin pohjaa niin, että lisäsin siihen juustoraastetta. Esipaistoin pohjan 15 min ja sitten täytteet 15 min. Huippua ja nam.

    VastaaPoista