tiistai 28. elokuuta 2012

Oopsit tuulihattuina

Hups, kuukausi on hurahtanut ohi silmien ihan vauhdilla!
Viime viikolla sain vihdoin ja viimein valmistettua kesäkurpitsalasagnea ja oopseja, kummatkin ovat olleet suunnitelmissa jo hyvinkin pitkän aikaa. Valitettavasti kamera oli karkuteillä viime viikon, mutta no hätä, tänään valmistin myöhäiseksi aamupalaksi uuden satsin oopseja! Ja nyt on kamera!
Ihastuin heti ensipuraisulla oopsien pehmeään ja ilmavaan rakenteeseen, se toi mieleeni tuulihatut. Yks kaikkien aikojen heikkouksistani :-P~ niimpä en tänään tehnytkään taikinasta kuutta isoa sämpylää vaan 24 pientä! Toki näistä tuli sellaisia pieniä söpöjä lituskoita, eikä tuulihatun mallisia, mutta ajoivat kyllä täysin asiansa mulle ainakin :-)
Täytteeksi käytin ostamaani valmista Skagenin rapusalaattia. En muista nyt valmistajaa, mutta hh on salaatissa suht alhaiset ja se on niiiiin hyvää ♥___♥
Ehkä ens kerralla malttais tehdä näistä makeita versioita ja täyttää kermavaahdolla ja marjoilla. Hmm...






















Oopsit - tuorejuustosämpylät

3 kananmunaa
ripaus suolaa
1 tl leivinjauhetta
85 g maustamatonta tuorejuustoa
(makeisiin versioihin kuumennuksen kestävää makeutusainetta)

Kuumenna uuni 150-asteiseksi. Erottele munien keltuaiset ja valkuaiset omiin kulhoihinsa.
Lisää valkuaisten sekaan leivinjauhe, keltuaisten sekaan tuorejuusto + suola (+ makeutus).
Vatkaa ensin valkuaiset kovaksi vaahdoksi, sen jälkeen keltuaisseos, mikäli käytät samaa vatkainta.
Kääntele keltuaisseos varovaisesti valkuaisvaahdon sekaan. Lusikoi taikinasta uunipellille joko kuusi suurempaa tai monta pienempää pyörylää.

Paista noin 30 minuuttia. Anna leivosten asettua leivinpaperin päällä muutama minuutti ja nosta sitten ritilälle jäähtymään.
Täytä, nauti ja ole onnellinen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti