sunnuntai 9. syyskuuta 2012

Erittäin hyvä suolainen karppipiirakka

Suolaiset piirakat on ihania :-) ei ole montaa tilannetta johon piirakka ei istuisi!
Elän tällä hetkellä suloista piirakka-aikakautta, oon tehnyt vähintään yhden per viikko pian kuukauden ajan! Pohjana olen käyttänyt tätä reseptiä, täytteitä voi vaihdella aina jääkaapin sisällön ja mielialan mukaan.

























Pohja:

100 g voita
1,5 dl jauhoja (minä käytän mantelijauhoja)
1 dl vehnälesettä
2 rkl kylmää vettä
2 dl juustoraastetta

Täyte, esimerkkipiirakassa nämä. Neljä ensimmäistä ainesta vakio, muut voit vaihtaa.

2 dl kermaa
2 kananmunaa
1 dl juustoraastetta
mustapippuria
1 prk tonnikalaa öljyssä
minitomaatteja renkaina
sipulia renkaina
chiliä palasina

Nypi pehmeä voi, jauhot ja leseet keskenään. Lisää sekaan kylmä vesi ja juustoraaste. Sekoita ja levitä vuokaan. Täytä piirakka haluamillasi täytteillä.
Sekoita keskenään täytteen päälle tuleva kerma, munat sekä juusto ja rouhi sekaan mustapippuria. Kaada seos täytteiden päälle.
Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Loppuhuomautuksena, selasin juuri alkuperäisen reseptin kommentteja ja useat suosittelivat pohjan esipaistamista esim. 10 minuutin ajan. Taidan kokeilla sitä seuraavalla kerralla itsekin :-)

3 kommenttia:

  1. Anonyymi3.3.15

    Mies pitää pohjasta kovasti, kun 1/3 mantelijauhoa ja loput 2/3 ruisjauhoja. Tämä kyllä pelastaa monet lounaat töissä ja hyvää on.

    VastaaPoista
  2. Anonyymi28.1.17

    Vehnäleseen tilalle puolet pofiberiä ja puolet kaurahiutaleita, niin toimii jos ei jostain syystä vehnälese käy.

    VastaaPoista
  3. Anonyymi30.9.23

    Vaihdappa kerma kermaviiliin ja juustoraastetta 2dl, niin voit unohtaa kaikki jauhot. Ainekset vain sekoitetaan ja kaadetaan piirakkavuokaan. Piirakka jähmettyy juuston ansiosta.

    VastaaPoista