sunnuntai 1. syyskuuta 2013

Makaronivelli

Uskokaa silimiänne! Makaronivelliä! Mummu keitti tätä monesti kun oltiin muksuja, kummitätikin teki iltapalaksi semmoisista formula-makaroneista - se maistui aina hyvältä kun oli erikoisenmallista pastaa! ^.^ Teininä keittelin itselleni iltapalaksi kun muut eivät innostuneet. Niin suloista ja kotosta ja lapsuudentuntuista!

Ja sitten mulla on poikaystävä, joka ei kuulemma ole kuunaan syönyt makaronivelliä. Miten ihminen voi kasvaa 25-vuotiaaksi syömättä velliä?? Asiaan on tultava muutos, joten tässä veden kiehumista odotellessa päätin tulla kirjoittamaan blogiini reseptiä. Jos nyt sattuu olemaan niin hupsusti että sieltä näytön toiseltakin puolelta löytyy joku asiaa maistamaton, tästä apua!
Ohjeistus on sarjaa "suunnilleen", sillä ei makaronivellin aineksia tarvitse mitata. Sopivasti kaikkea! (suluissa paljonko itse käytin)

Upouusi Muumi-kulho!

makaronia (vajaa puoli pussia)
maitoa (~ 3-4 dl)
voita (~ 20 g)
suolaa

Keitä makaronit kypsiksi (ei ylipehmeiksi) suolalla maustetussa vedessä. Kaada miltei kaikki vesi pois, jätä hieman nesteeksi kattilan pohjalle. Kaada päälle maitoa niin että makaronit peittyvät ja määrä näyttää silmääsi hyvältä. Heitä perään reilu nokare voita makua antamaan ja mausta vielä tarpeen mukaan suolalla. Kuumenna velli mutta älä keittele suotta. Nauti suloisena iltapalana!

Ihana kun tulee syksy!2 kommenttia:

  1. Voi ei, formulamakaroonivelli! =') Mä just parin viikon sisään makaroonihyllyllä selitin Villelle että äiti teki aina makaroonivelliä niistä formularenkaista! Ja niitä on muuten mun mielestä vieläki joissain kaupoissa myynnissä! Ne oli ihan parhaita ja parasta niissä parhaissa oli että ne pysty laittaan hampaitten väliin silleen että pystyi puraisemaan "renkaan linttaan". x) En nyt kyllä kestä tätä nostalgian määrää, pitää vissiin huomenna ostaa kevytmaitoa ja formularenkaita. x)
    Ps. Minkälaisen tuomion poikakaveri tälle herkulle antoi? =D

    VastaaPoista
  2. Mää en oo missään muualla ees nähny tarjolla niitä makarooneja! Olin kans ihan nostalgia-töräyksissä eilen :>
    Tuomioksi tuli että juuh, maistuu makaroonilta ja voilta. Kuulemma ihan hyvää mutta enemmän herätti ihmetystä kuin ihastusta :-D

    VastaaPoista