maanantai 23. syyskuuta 2013

Nasi goreng

Jaahas, meillä on talsittu aika monet askeleet Ruuskan Tuijan tahtiin :-) Jälleen siis yksi resepti kirjasta päätynyt koekeittiöömme. Tässä oli mukavanlainen vivahde tässä sapuskassa! Kirja sanoo että Indonesian kansallisruoka. Teki mieli syödä tätä puikoilla niin pääsi hyviin tunnelmiin.
Ja kuuleman (lukeman) mukaan edellispäivän riisi on tähän mitä parhainta, mutta me ainaskin keiteltiin tähän tarpeeseen.


4 dl keitettyä riisiä (n. 2 dl raakaa)
noin 250 g tofua tai tempehiä
1 sipuli
2 porkkanaa
½ parsakaalia tai kiinankaalia (tätä meillä) tai pala keräkaalia
3-4 valkosipulinkynttä
2-3 rkl raastettua inkivääriä
2-3 rkl öljyä
2-3 rkl soijakastiketta (mieluiten makeutettua)
pala tuoretta chiliä tai ripaus cayennenpippuria
1 tl kurkumaa
3-4 rkl vettä
(kourallinen pilkottua ruohosipulia tai sipulin varsia)
öljyä paistamiseen
2-4 rkl lime- tai sitruunamehua

Kuutioi tofu tai tempeh. Pilko sipuli, valkosipuli, porkkana ja valitsemasi kaali. Kuumenna öljy pannussa ja paista tofu/tempeh rapeaksi, noin 5-10 minuuttia. Lisää soijakastike ja siirrä hetkeksi toiseen astiaan.
Kuumenna öljyä pannussa ja kuullota sipulia, valkosipulia, inkivääriä, kurkumaa ja chiliä muutamia minuutteja. Lisää porkkana, kaali ja muutama ruokalusikallinen vettä. Hauduta kasviksia miedolla lämmöllä kannen alla noin viisi minuuttia. Lisää tofu/tempeh ja keitetty riisi. Pyöräytä lämpimäksi ja lisää sitrusmehu ja ruohosipuli/sipuli. Tarjoile sellaisenaan tai raejuuston ja paistetun kananmunan kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti