keskiviikko 25. syyskuuta 2013

Muhkein porkkanapiirakka

Porkkanapiirakka kyti ajatuksissani alkusyksystä tovin kunnes ehdin himoa toteuttamaan. Ja sen jälkeen kakku on livahdellut ajatuksiin muutamaan otteeseen, pakko varmaan tehä uusintapainos pikapuoliin, oli ihan mahtavan hyvvää! Pohjasta tuli tosi muhkea ja mehevä. Pellillisestä syötiin ittemme turpeiksi, myös Raahesta kylään tullut pikkuveli sekä työkaverit joille tätä seuraavana päivänä vein ylläriksi :-)
Google ohjasi mut Kermaruusun blogiin josta ohje löytyi. Täältä myös kiitos Kermaruusun ystävälle ;-)


Pohja:

5 kananmunaa
5 dl sokeria
2 tl soodaa
3 tl leivinjauhetta
5 tl kanelia
3 tl vaniljasokeria
7½ dl vehnäjauhoja
2½ dl voisulaa
7 dl porkkanaraastetta

Kuorrutus:

100 g pehmeää voita
200 g sulatejuustoa
400 g tomusokeria
5 tl vaniljasokeria
hasselpähkinä-/mantelirouhetta

Kuori ja raasta porkkanat hienolla terällä. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon. Lisää lopuksi rasva ja porkkanaraaste. Kaada leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.
Sekoita täytteen aineet keskenään (suosittelen sähkövatkainta) ja levitä jäähtyneen pohjan päälle.
Ripottele päälle pähkinärouhetta.

Vielä toinen kuva josta näkee paremmin että pohja oli oikeasti mahtavan paksu ;-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti