perjantai 11. lokakuuta 2013

Ihanat juuresburgerit

Suosittelen lämpimästä kokeilemaan tätä reseptiä! Äiti teki viime syksynä näitä "teeleipiä" - pyörylät ovat kyllä varsin muhkeita, isoja ja ihania, enkä oikein tiedä miksi nämä on teeleiviksi nimetty. Epäilisin että äiti löysi ohjeen viime vuoden Leivotaan-lehdestä, mutta takuuseen en mene. Leivät ovat mielestäni just sopivia hampurilaissämpylöiksi! Väliin paistoin juurespihvejä, seuraavaksi suunniteltiin tekevämme falafel-pihvejä ite. Jumankauta, tiiän jo nyt miten hyviä ne tulee olemaan! :-P~


Leivät:

100 g voita
4 dl maitoa
50 g hiivaa
1 tl suolaa
2 rkl sokeria
n. 11 dl vehnäjauhoja

Sulata voi kattilassa, lisää maito ja lämmitä seos kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva kulhoon ja kaada lämmin voi-maitoseos päälle.
Lisää suola, sokeria ja vehnäjauhot. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Laske lämmintä vettä tiskialtaaseen ja laske taikinakulho veteen. Anna taikinan nousta 10 minuuttia.
Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen.
Kaada taikina jauhotetulle leivinpöydälle ja alusta tasaiseksi. Jaa taikina 12 palaan ja muotoile paloista teeleipiä. Nosta leivät leivinpaperilla päällystetylle pellille ja pistele niihin reikiä haarukalla.
Anna leipien nousta leivinliinan alla 10 minuuttia. Paista uunin alimmalla tasolla 6-8 minuuttia.

Juurespihvit:

porkkanaa, lanttua, palsternakkaa
naurista, selleriä, sipulia, valkosipulia
mausteeksi esim. suolaa, pippuria, paprikajauhetta
1 dl maitoa/kermaa
0,5 dl korppujauhoja
2 munaa
öljyä

Kuori ja raasta kasvikset karkeaksi raasteeksi. Hienonna sipulit. Kuumenna pannu ja paista kasviksia ja sipuleita öljyssä kymmenisen minuuttia.
Sekoita maito/kerma ja korppujauhot. Lisää turvonneeseen korppujauhoseokseen munat ja kasvispaistos. Muotoile massasta leivinpaperilla päällystetylle uunipellille pihvejä ja sivele pihvit öljyllä.
Paista ensin 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Säädä uuni sitten grillitoiminnolle ja paista pihvien pintaan hieman väriä.

Kokoa hampurilaset: halkaise leipä, täytä juurespihvillä, tuoreella salaatilla ja tomaatilla, sipulirenkailla sekä jollakin maukkaalla kastikkeella/majoneesilla. Meillä oli markkinoilta ostettua, ihanaa ja paksua kurkkumajoneesia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti