keskiviikko 9. lokakuuta 2013

Soijakastike riisipaistoksella

Nyt ollaan taas jännän äärellä!
Saan hirmu suurta tyydytystä siitä, kun edellisiltä aterioilta jääneistä ruuista voi jatkojalostaa jotain uutta. Poikaystävän neronleimauksen myötä meillä on tehty nyt kaksi kertaa kasvissosekeitosta kastiketta. Kerran tehtiin tofulla ja nyt soijapalasilla. Lisuke syntyi siskolta jääneestä keitetystä riisistä sekä pakaste- ja tuorevihanneksista.
Määriä en nyt mainitse, sillä kaikki on mitattu vain silmämääräisesti eli milloin hyvältä näyttää. Maustemaailmakin syntyy aina kulloisenkin tilanteen mukaan. Ei siis ole pakko käyttää juuri samoja aineksia, nakkele vain rohkeasti mausteita mutta muista välillä makustella mihin päin ollaan menossa!


Mitä tarvitset:

valmista kasvissosekeittoa
soijapalasia

keitettyä riisiä
vihanneksia ja kasviksia: meillä pakastewokki-seosta,
tuoretta paprikaa, tuoretta munakoisoa, sipulia ja valkosipulia
mausteita: suolaa, pippuria, currytahnaa, paprikajauhetta, valkosipulijauhetta,
korianteria, chiliä, juustokuminaa...

Valmista soijavalmiste ohjeen mukaisesti. Soijapalat: keitä suolavedessä 2-3 minuuttia, valuta siivilässä ja kuivaa talouspaperilla. Paista pannulla öljyssä ja mausta tujusti. Kaada kasvissosekeittoa pannulle soijapalasten sekaan ja anna muhia tovin.

Pilko pari sipulia, muutama valkosipulinkynsi, pätkä munakoisoa ja paprikaa. Kuumenna pannulla öljyä ja paista kasviksia viitisen minuuttia. Lisää sekaan pakastevihannekset ja keitetty riisi, mausta. Paista kuumaksi ja maukkaaksi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti