maanantai 14. lokakuuta 2013

Suppilovahverorisotto

Suppis! Suppissuppis :-) olen tässä alkusyksystä saakka himoinnut suppilovahveroita niitä nähdessäni mutten tullut ostaneeksi. Viime viikon Hullut päivät kuitenkin tarjosi vahveroita hintaan 7,95€/kg, joten menin ja ostin! Tänään keittiössämme suppilovahverorisottoa Hellapoliisia mukaillen. Huomenna vuorossa sitten suppilovahverokeittoa, ohjeen löysinkin jo samasta osoitteesta :-)



4 annosta

2 rkl öljyä
2 salottisipulia silputtuna
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
½ l suppilovahveroita
pätkä kesäkurpitsaa pieninä kuutioina
2 ½ dl risottoriisiä
3,5 dl kasvislientä (mulla vesi + kanttarellifondi)
2,5 dl valkoviiniä
1 dl kermaa
100 g parmesaania raastettuna
50 g voita
persiljaa tai timjamia (löytyi kuivattua)
mustapippuria
suolaa tarvittaessa

Kuumenna öljy kattilassa. Lisää joukkoon sipulit ja kuullota hetki.
Lisää putsatut ja paloitellut sienet sekä kesäkurpitsat, anna hautua tovin.
Sekoita joukkoon risottoriisi käännellen.
Lisää kasvislientä ja valkoviiniä vähitellen: kun edellinen kauhallinen on imeytynyt, lisää seuraava.
Kun neste on lähes kokonaan imeytynyt, lisää kerma, voi, parmesanraaste ja yrtit. Mausta mustapippurirouheella.
Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti