3 dl maitoa tai vettä
25 g hiivaa
1 rkl juoksevaa hunajaa
3/4 tl suolaa
2 dl grahamjauhoja
1 dl auringonkukansiemeniä
4-5 dl hiivaleipävehnäjauhoja
2 rkl öljyä
Pinnalle auringonkukansiemeniä
Valmista taikina illalla. Liuota hiiva kylmään nesteeseen. Lisää hunaja, suola, grahamjauhot ja siemenet. Alusta hiivaleipäjauhot taikinaan vähitellen. Lisää öljy alustuksen loppuvaiheessa. Taikina saa jäädä pehmeäksi.
Nosta taikinakulho muovikelmulla peitettynä yöksi jääkaappiin.
Leivo kohonnut taikina aamulla tangoksi ja jaa tanko 12 osaan. Pyörittele sämpylöiksi. Kaada siemenet pieneen kulhoon ja kasta sämpylät niihin. Näin siemenet tarttuvat hyvin pintaan. Kohota lämpimässä ja vedottomassa paikassa noin ½ tuntia.
Paista 225 asteessa uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti