torstai 17. lokakuuta 2013

Vegaaninen kookospannukakku

Voi että mulle sopii se, kun saan itseni riipastua sängystä ylös hyvissä ajoin ja käytyä aamukävelyllä! Tänään taas olin reipas heti aamutuimaan, keitin aamukahvit ja -puurot ja lähdin Varpun kanssa lähimetsiin kävelemään. Pistin iPodista soimaan Club for fiven Rekiretki-cd:n ja fiilistelin täysillä joulun lähenemistä ja pohdin lahjoja :-) keksinkin eräälle ystävälleni lahjan! Ja siskollekin taitaa olla jo tiedossa - ellen sitten keksi jotain muuta vielä parempaa...
Kotiin palatessa sisko vielä tuhisi unten mailla, ja koska tänään pinnalla on ollut hyväntuulinen aamu-ihmisminä, halusin yllättää pannarilla! Googletin vegaanille sopivia reseptejä sillä Tiina viettää vegelokakuuta Docventuresin haasteen mukaisesti. Uusi kokeilu minulle tämmöinen pannari! Löysin reseptin googlen kautta Ekoeloa-blogista ja sovelsin ohjetta hieman.
Kuvan aamiaisestaan otti Tiina!



Pellillinen pannaria:

4 dl kookosmaitoa + 4 dl vettä
(mittaa tyhjentyneellä kookosmaitopurkilla vesi
jotta saat kaikki maut talteen!)
3 dl vehnäjauhoja
3 dl ohrajauhoja
½ dl sokeria
½ dl kookoshiutaleita
1 dl kaurahiutaleita
1 dl keijua/öljyä
1 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria

pinnalle kookoshiutaleita

Mittaa kookosmaito ja vesi kulhoon, Lisää ainekset järjestyksessä ja sekoita taikina tasaiseksi.
Levitä leivinpaperoidulle uunipellille, ripottele päälle kookoshiutaleita ja paista 225 asteessa uunin alatasolla 30-40 minuuttia.

Pannukakun rakenne muistutti mielestäni aika paljon teeleipää. Mansikat pakkasesta, kookoshiutaleet ja tilkka vaahterasiirappia kruunasivat tämän päiväni toisen aamupalan ;-) kannattaa kokeilla jos pannukakun pehmeys ei ole täysin ehdoton vaatimus, sitä tästä ei löytynyt. Hyvää oli silti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti