perjantai 18. lokakuuta 2013

Suppilovahverokeitto

Suppilovahverokeitto oli todella hyvää! Ja helppoa. Rakastan risottoja mutta tällä kertaa suppilovahveroista tehty keitto meni risoton edelle :-)
Tähänkin otin ohjeen Hellapoliisilta.


4-5 annosta

50 g voita
2 salottisipulia
2 tl sokeria
1 l suppilovahveroita
½ dl vehnäjauhoja
5 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
2 dl kuohukermaa
mustapippuria

Sulata voi kattilassa. Kuullota silputtua sipulia hetki.
Lisää joukkoon sokeri ja puhdistetut (+ pilkotut) sienet. Kääntele sen aikaa että sienet menevät kasaan ja niistä irtoava neste on haihtunut. Ripottele sitten pinnalle vehnäjauhot ja kääntele vahveroiden joukkoon.
Lisää vesi ja kasvisliemikuutio sekä kerma. Keittele miedolla lämmöllä sekoitellen kymmenen minuuttia.
Mausta mustapippurilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti