keskiviikko 6. marraskuuta 2013

Maa-artisokkakeitto

Maa-artisokat ovat melkoisia mukuloita! Kuoriminen on jännää puuhaa mutta kyllä se luonnistuu :-) ostin taannoin pussillisen ja päädyin keiton keittelyyn. Yksinkertaista ja hyvää! Joskus muinoin tein maa-artisokista uunissa paistosta, se oli enemmän mieleeni. Jos tässä vielä ostan mukuloita niin voisin tehdä sitä ja postata reseptin.
Keiton alkuperäinen ohje löytyi Suolaa & hunajaa-blogista.


500 g maa-artisokkia
2 dl kermaa
4 dl maitoa
suolaa
muskottipähkinää

Kuori ja paloittele maa-artisokat. Mitta kattilaan maito ja kerma. Lisää maa-artisokat ja keitä kypsiksi.
Soseuta keitto sileäksi. Mausta suolalla ja varovaisella muskottipähkinä-ripsauksella. Lisää maitoa mikäli keitto on liian paksua, minulla tuli tällä määrällä kyllä todella hyvänpaksuinen keitos :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti