sunnuntai 15. joulukuuta 2013

Omenakaurapaistos banaaniyllärillä

Sattuipa kerran niin ihanasti, että läjä pieniä omenoita sekä pari banaania kurtistuivat ja tummuivat hedelmäkorissa. Kävin ostamassa paketin vaniljajäätelöä ja pistin tuulemaan! Arkea piristää ihanasti jälkiruoka silloin tällöin.
Tieni päätyi Myllyn parhaan reseptin pariin.


8 pientä kotimaista omenaa
2 kovin kypsää, pientä banaania
1 tl kanelia

Kuorrutus:

150 g voita
1 ½ dl fariinisokeria
4 dl kaurahiutaleita
1 dl vehnäjauhoja

Lohko pestyt omenat (kotimaiset & luomut kuorineen!) laakeaan, voideltuun uunivuokaan. Pilko banaanit viipaleiksi sekaan. Ripottele pinnalle kanelia. Sulata rasva ja lisää fariinisokeri, kaurahiutaleet sekä vehnäjauhot. Levitä seos omenabanaani-seoksen päälle.
Kypsennä 200-asteisen uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Tarjoile esimerkiksi vaniljajäätelön kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti