sunnuntai 8. joulukuuta 2013

Kinder-piirakka

Jos ja kun kaltaiseni persokerttu törmää leivonnaiseen nimeltään kinder-piirakka, ei jääne arvailun varaan onko sitä pakko kokeilla! No on! Piirakka oli mielestäni parhaimmillaan seuraavina kahtena päivänä leipomisesta. Maut ehtivät tasaantua. Jotain tämän leivoksen imelyydestä kertonee se, että vaikka leivon tätä pikkusiskon synttäreille, tarjoilun jälkeen pakkasin osan kotiporukoiden mukaan herkuteltavaksi ja silti me syötiin tätä itsekin vielä kaksi päivää juhlien jälkeen :-D
Googlettelun myötä kopioin reseptin Tarun Taikakakuista.


Pellillinen kinder-piirakkaa

6 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
4 tl leivinjauhetta
6 rkl kaakaojauhetta
3 dl kiehuvaa vettä
300 g sulatettua voita
4 munaa

Sekoita kuivat aineet keskenään. Kiehauta vesi ja sulata voi. Sekoita ne keskenään ja hämmennä kuivien aineiden joukkoon. Lisää munat yksitellen taikinaan. Paista 200 asteisessa uunissa noin 30-35 minuuttia. Jäähdytä pohja hyvin ennen kreemin ja suklaan levitystä.

Voikreemi:
150 g voita
5 dl tomusokeria
4 tl vaniljasokeria
2 keltuaista

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää vaniljasokeri ja keltuaiset yksitellen. Vatkaa vielä hetki. Levitä notkea kreemi jäähdytetyn pohjan päälle ja laita suklaan sulatuksen ajaksi pakasteeseen, jotta lämmin suklaa ja pehmeä kreemi eivät sekoitu keskenään.

Kuorrutus:
200 g Fazerin sinistä suklaata sulatettuna
(mulla taisi olla kyllä lähemmäs 300 g)

Sulata suklaa mikrossa taikka vesihauteessa ja levitä kovettuneen kreemin päälle.
Ja vinkkinä jaettakoon että levitä suklaa pienissä erissä. Jos suklaan kaataa kerralla levyn päälle, se jämähtää helposti paksuksi köntiksi!

Koristeluun sulatettua valkoista suklaata n. 100 g

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti