sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

Feta-pinaattilasagne

Tässä on kuulkaas nyt tapahtunut työharjoittelu, muutto ja kaikenmaailman keväthässäkät joidenka ansiosta blogin päivittäminen on tökkinyt. Lisäksi olen kaikkea muuta kuin tyytyväinen blogini ulkoasuun ja sekin on pistänyt myrtsiksi... mutta onneksi mennään kevättä, valoa ja aurinkoa kohti koko ajan! Ei tarvitse kuvata ruokia pilkkopimeässä ja hyväksyä onnettomilla kuvanmuokkaustaidoillaan sitä että julkaisee puhkipalaneita kuvia ;-)

Viime viikonloppu oli ensimmäinen uudessa kodissamme. Pikkuveli tuli kotikonnuille kyläilemään ja kävi meilläkin yötä. Päätin hemmotella meitä lasagnella, ja hyvällä vauhdilla se upposikin. Miksi teen lasagnea niin harvoin?
Ohjeen löysin Päiväkävelyllä-blogista.


Feta-pinaattikastike

öljyä
1 sipuli
1 valkosipulin kynsi
1 tomaatti
1 kasvisliemikuutio
½ tölkkiä tomaattimurskaa (200 g)
1 pss pakastepinaattia (150 g)
n. 150 g fetajuustoa

Pilko sipuli sekä valkosipuli ja kuullota pannulla öljyssä. Lisää pilkottu tomaatti. Anna muhia tovi. Lisää pannulle kasvisliemikuutio, tomaattimurska ja pinaatti ja hetken päästä fetakuutiot. Anna hautua pannulla välillä sekoittaen sen aikaa kun valmistat juustokastikkeen.

Juustokastike

40 g voita
4 rkl vehnäjauhoja
7,5 dl maitoa
1 tl suolaa
ripaus muskottipähkinää
3 dl juustoraastetta

Sulata margariini kattilassa ja lisää vehnäjauhot. Paista hetken aikaa kohtalaisella lämmöllä ja sekoittele koko ajan, varo ruskistamasta! Lisää maito koko ajan sekoittaen. Kun seos on saostunut, lisää suola ja juustoraaste. Sekoita tasaiseksi.

9 lasagnelevyä
juustoraastetta

Kasaa lasagne voideltuun uunivuokaan.
Levitä pohjalle kerros pinaattikastiketta ja sen päälle kerros juustokastiketta. Peitä vierekkäin asetelluilla lasagnelevyillä. Tee vuokaan vielä kaksi samanlaista kerrosta.
Kaada päällimmäiseksi kerrokseksi juustokastiketta ja ripottele pinnalle hieman juustoraastetta.
Paista uunissa keskitasolla 225-asteessa noin puoli tuntia. Anna vetäytyä hetki ja tarjoile salaatin kera.

1 kommentti:

  1. Mamma! <3 kaikkien näiden vuosien jälkeen ensimmäinen kommentti :'-)
    kokeile ens kerralla, varmasti Napoki tykkää vastaväitteistä huolimatta!

    VastaaPoista