Viime viikonloppu oli ensimmäinen uudessa kodissamme. Pikkuveli tuli kotikonnuille kyläilemään ja kävi meilläkin yötä. Päätin hemmotella meitä lasagnella, ja hyvällä vauhdilla se upposikin. Miksi teen lasagnea niin harvoin?
Ohjeen löysin Päiväkävelyllä-blogista.
Feta-pinaattikastike
öljyä
1 sipuli
1 valkosipulin kynsi
1 tomaatti
1 kasvisliemikuutio
½ tölkkiä tomaattimurskaa (200 g)
1 pss pakastepinaattia (150 g)
n. 150 g fetajuustoa
Pilko sipuli sekä valkosipuli ja kuullota pannulla öljyssä. Lisää pilkottu tomaatti. Anna muhia tovi. Lisää pannulle kasvisliemikuutio, tomaattimurska ja pinaatti ja hetken päästä fetakuutiot. Anna hautua pannulla välillä sekoittaen sen aikaa kun valmistat juustokastikkeen.
Juustokastike
40 g voita
4 rkl vehnäjauhoja
7,5 dl maitoa
1 tl suolaa
ripaus muskottipähkinää
3 dl juustoraastetta
Sulata margariini kattilassa ja lisää vehnäjauhot. Paista hetken aikaa kohtalaisella lämmöllä ja sekoittele koko ajan, varo ruskistamasta! Lisää maito koko ajan sekoittaen. Kun seos on saostunut, lisää suola ja juustoraaste. Sekoita tasaiseksi.
9 lasagnelevyä
juustoraastetta
Kasaa lasagne voideltuun uunivuokaan.
Levitä pohjalle kerros pinaattikastiketta ja sen päälle kerros juustokastiketta. Peitä vierekkäin asetelluilla lasagnelevyillä. Tee vuokaan vielä kaksi samanlaista kerrosta.
Kaada päällimmäiseksi kerrokseksi juustokastiketta ja ripottele pinnalle hieman juustoraastetta.
Paista uunissa keskitasolla 225-asteessa noin puoli tuntia. Anna vetäytyä hetki ja tarjoile salaatin kera.
Mamma! <3 kaikkien näiden vuosien jälkeen ensimmäinen kommentti :'-)
VastaaPoistakokeile ens kerralla, varmasti Napoki tykkää vastaväitteistä huolimatta!