150 g voita
2 dl sokeria
2 kananmunaa
1 tl vaniljasokeria
1 rkl jauhettua kanelia
1 tl leivinjauhetta
3 dl vehnäjauhoja
100 g saksanpähkinöitä
2 banaania
1 dl maitoa
Vaahdota pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita keskenään vaniljasokeri, kaneli, leivinjauhe ja vehnäjauhot. Rouhi saksanpähkinät ja tilsi banaanit.
Lisää jauhoseos, saksanpähkinät, banaanisose ja maito taikinaseokseen. Sekoita tasaiseksi.
Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan, esimerkiksi 1,5 litran vetoiseen kuivakakkuvuokaan. Paista 175-asteisen uunin alaosassa noin 45 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla.
Anna kakun jäähtyä vähän ja kumoa ulos vuoastaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti