tiistai 13. toukokuuta 2014

Banaani-saksanpähkinäkakku

Anopilta löytyi semmoinen kirja kuin Kotileipurin parhaat (Kristina Eriksson), josta piti napsia puhelimen muistiin heti muutama resepti ja todennäköisesti rahakkaana päivänä täytyy tilata kirja itellekin. Oli sen verran monta ihanaa ohjetta! Yksi niistä oli tämä banaani-saksanpähkinäkakku. Banaanisissa leivonnaisissa on se ihanuus, että mikäli ne vain säilyvät syömättä, maku vain paranee päivien myötä. Ylihuomenna tämä olisi varmasti parhaimmillaan - epäilen vain että huomenna syödään jo viimeinenkin murunen.


150 g voita
2 dl sokeria
2 kananmunaa
1 tl vaniljasokeria
1 rkl jauhettua kanelia
1 tl leivinjauhetta
3 dl vehnäjauhoja
100 g saksanpähkinöitä
2 banaania
1 dl maitoa

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita keskenään vaniljasokeri, kaneli, leivinjauhe ja vehnäjauhot. Rouhi saksanpähkinät ja tilsi banaanit.
Lisää jauhoseos, saksanpähkinät, banaanisose ja maito taikinaseokseen. Sekoita tasaiseksi.
Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan, esimerkiksi 1,5 litran vetoiseen kuivakakkuvuokaan. Paista 175-asteisen uunin alaosassa noin 45 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla.
Anna kakun jäähtyä vähän ja kumoa ulos vuoastaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti