maanantai 19. toukokuuta 2014

Minidonitsit uunissa

Tämän vapun postaukset tulevat kyllä ihan liian myöhässä - mutta jospa näistä olisi iloa vuoden ympäri tai viimeistään seuraavana vappuna!
Törmäsin muutama päivä ennen huhti-toukokuun vaihdetta netissä minimäiseen donitsivuokaan, joka oli sitten tilattava. Päädyin tilaamaan tuotteen juurikin tuolta Confetilta, ja pakko kehua! Tein tilauksen noin kello 14 aikaan ja seuraavana aamuna sain jo viestin että tilaus on noudettavissa postista. Esimerkillisen nopeaa toimintaa ^_^ donitsit ovat ihan hurmaavan pikkuruisia. Oikeaa käsityötä sai jälleen kerran keittiössänsä harjoittaa!
Reseptiksi valitsin googlettelun jälkeen Johkunlaiset askareet-blogista. Tein taikinan innoissani kaksinkertaisena ja taisinpa sen myötä sitten paistella ainakin kuusi, ellen jopa seitsemän pellillistä donitseja. Vähempikin ois voinut riittää... tai sitten pitäisi olla kaksi peltiä, ne nimittäin mahtuisivat huoletta vierekkäin tuollaisen standari-leveään uuniin.
Tässä ohje kuitenkin yksinkertaisena, uskoisin tästä tulevan tuollaisella mini-vuoalla ainakin kolme pellillistä eli 36 kappaletta.


50 g voita
1 1/4 dl sokeria
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa

Vaahdota pehmeä margariini ja sokeri. Lisää kananmuna joukkoon hyvin vatkaten. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Sekoita vain sen verran että saat ainekset tasaiseksi massaksi.
Laita taikina pursotinpussiin ja pursota donitsivuokien voideltuihin koloihin. Noin puoleen väliin koloa on sopiva määrä, niin donitsi ei nouse reunojen yli. Paista uunin keskiosassa noin 15 minuuttia.
Puhdista donitsivuoka ja voitele se uudelleen ennen seuraavan taikinasatsin pursottamista.

Kuorruta donitsit esimerkiksi sulatetulla suklaalla taikka kinuskilla, ja koristele strösseleillä.
Ainakin vapun alla nauti siman kanssa!
Kinuskiin haluan laittaa teille linkin, itse olen tähän saakka keittänyt epätoivoisena kinuskia/toffeeta sokerista ja kermasta. Kinuskikissalta löysin kuitenkin reseptin, jonka mukaan kinuski tehdään fariinisokerista valkoisen sijaan - ja ensimmäistä kertaa elämässäni sain aikaseksi kinuskia, joka myös jähmettyi vesilasi-testissä! Jee :>

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti