keskiviikko 21. toukokuuta 2014

Uunipaahteiset minitomaatit sekä ne helpommat ahvenfileet

Jääkaapissa lojui sopivasti rasiallainen pehmenemään päin olevia kirsikkatomaatteja. Päätin pehmittää noita nahjuksia vielä hiukan lisää, ja niin lounaaksi valmistuivat tomaatit sekä ahvenfileet, jotka mukavuudenhaluisena heitin samaan uuniin kypsymään. Ei pannulla tuuskaamista tänään :-)

rasiallinen kypsiä kirsikkatomaatteja
muutama valkosipulinkynsi
öljyä
suolaa
kuivattuja yrttejä
valkosipulirouhetta

Huuhtele ja puolita tomaatit. Aseta uunivuokaan leikkuupinta ylöspäin. Kuori muutama valkosipulinkynsi ja asettele lepäämään tomattien väliin. Kaada kulhoon reilu loraus öljyä ja lisää mausteet. Levitä tomaattien päälle ja paista 225-asteisessa uunissa 15 minuuttia.


Ahvenfileitä, 2-3 hyvänkokoista per nokka
voita
suolaa
mustapippuria

Leikkaa ahvenfileistä ruodot pois kiilanmallisella palalla. Ruodot tunnet silittämällä sormella fileetä "vastakarvaan", eli keskikohdasta fileen leveämmästä päästä pyrstöä kohti. Leikkaa viilto ruotojen molemmin puolin. Voitele uunivuoka ja lado fileet vieretysten vuoan pohjalle. Sirottele päälle suolaa ja rouhi mustapippuria. Paista uunissa tomaattien kanssa, kypsymisaika oli sovelias kummallekin ruokalajille.

2 kommenttia:

  1. Anonyymi21.5.14

    Tämä on ihan hyvä resepti. Kevyehkö ... Minä olen itse suuri valkosipulin ystävä niin minä laitoin tomaattien sekaan koko valkosipulin. NAM!

    VastaaPoista
  2. Kiitps kommentista! Välillä pitää koittaa syyä kevyesti niin sitten voi herkutellakin ;-) valkosipuli on kyllä yks maailman parhaista asioista :>

    VastaaPoista