maanantai 23. kesäkuuta 2014

Mansikka-mariannekakku

Nyt se tullee, nääs viimeinen juhannuspostaus. Juhannuksena nautittiin myös mansikoita muutamassa muodossa. Tekaisin perjantai-illaksi kavereille mennessä tämän kakun, joka on myöskin Maku-lehdestä :-)
Tein kakun gluteenittomana sillä porukassamme on yksi keliaakikko. Pohjan voi tehdä ihan normaaleistakin kekseistä jos ei ole ruoka-ainevastustuksia. Itse laitoin pohjaan marianne-rouhetta hieman reseptiä enemmän, ja kenties senkin takia pohja dominoi makuelämystä ja mansikkatäyte ei ollut makuuni tarpeeksi voimakas. Onneksi päällimmäinen sosekerros antoi mansikkaista makua!


Mansikka-mariannekakku
14 palaa

Pohja:
260 g gluteenittomia suklaakeksejä
(vaihtoehtoisesti esim. LU Bastogne-paketti)
1 dl Marianne-rouhetta
100 g voita sulatettuna

Täyte:
3,3 dl kuohukermaa
2 dl mascarponea
(tai sama määrä turkkilaista/kreikkalaista 10% jogurttia)
1/2 dl tomusokeria
3 rkl juoksevaa hunajaa
1 tl vaniljasokeria
2 dl tuoreita mansikoita soseutettuna
6 liivatelehteä
2 rkl mansikka- tai marjamehutiivistettä

Murskaa keksit hienoksi, lisää Marianne-rouhe sekä hieman jäähtynyt voisula. Vuoraa 22-24 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla. Painele keksiseos tiiviisti vuoan pohjalle. Siirrä jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon mascarpone, tomusokeri, hunaja ja vaniljasokeri.
Sekoita puolet mansikkasoseesta täytemassaan. Säästä loput soseesta koristeluun.
Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä viisi minuuttia. Kuumenna mehutiiviste kattilassa kiehuvaksi. Siirrä pois liedeltä. Puristele liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja liuota lehdet kuumaan mehuun. Anna liivateseoksen jäähtyä hitusen ja sekoita täytteeseen.
Levitä täyte keksipohjalle. Tee lopusta mansikkasoseesta pyörteitä kakun pinnalle.
Peitä kakku kelmulla ja nosta jääkaappiin hyytymään vähintään 4-5 tunniksi taikka yön yli.
Koristele kakku halutessasi esimerkiksi tuoreilla mansikoilla sekä mintunlehdillä. Meillä mentiin simppelisti ilman koristeita :-)


Näiden puheiden myötä toivotan itselleni ja seurueelleni hyvää matkaa Unkariin ja sieltä minne keksitäänkään mennä! Mukavaa Suomen kesää lukijani :-) tavataan muutaman viikon päästä (ellen sattumoisin pääse reissun päällä bloggaamaan - mistä sen tietääkään!).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti