keskiviikko 13. elokuuta 2014

Kvinoa-burgerit

Huh, pitää oikein nykästä ittensä takaisin blogimaailman pariin! Muuan resepti tuossa jo odotteleekin postaustaan. Olisi helpointa jatkaa vaan laiskanpulskeaa kesäelämää, mutta koska koulukin otti ja alkoi eilen, lienee sama ryhdistäytyä Sapuskoidenkin puolella :-)
Maanantaina otimme ja tekaisimme burgereita. Puoliso vastasi rukiisten sämpylöiden leivonnasta, ja minä keskityin enimmäkseen kvinoa-pihvien tekoon. Netti näyttää olevan pullollaan herkullisen kuuloisia ja näköisiä ohjeita pihviin, ja meillä päädyttiin Feel Good Kitchenin kvinoa-porkkanapihveihin, hieman varioiden.
Psylliumipussi mulla oli kaapissa ja vanheni siellä aikansa, kunnes  hävitin sen alkuvuodesta. Pihvit eivät oikein tahtoneetkaan pysyä kasassa pelkän kananmunan voimin. Suosittelen tekemään suht pieniä pihvejä, sillä ne kestivät paistoa ja kääntelyä huomattavasti paremmin kuin isot versiot. Me paistettiin pihvit lopulta uunissa kypsiksi ensimmäisten levittyä pannulle :-o maku oli kuitenkin huippuhyvä pannulla öljyssä paisteltuna, vaikkeivat uunivalmisteisetkaan lainkaan kehnoja olleet!
Mutta niin - jos sulla on psylliumia, käytä sitä. Jos ei, taputtele pienoisia pihvejä, ole kärsivällinen ja toivo parasta!


Kvinoa-porkkanapihvit
n. 12 kpl

2 dl SunSpeltin luomukvinoaa
4 dl vettä + kasvisliemikuutio
1 keskikokoinen porkkana kuorittuna ja raastettuna
1 kananmuna
valkosipulinkynsi murskattuna
mausteita: meillä suolaa, mustapippuria ja kirveliä
1 rkl psylliumia
3 rkl vehnäleseitä
1 sipuli pieneksi silputtuna
öljyä paistamiseen

Valmista ensin kvinoa: huuhdo jyväset lämpimässä vedessä ja valuta kuivaksi. Kiehauta 4 dl vettä kasvisliemikuution kanssa. Lisää huuhdeltu kvinoa. Anna hautua kannen alla miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia tai kunnes kvinoa on kypsää. Valuta ylimääräinen keitinvesi pois ja laita kvinoa jäähtymään.
Sekoita taikinan ainekset öljyä lukuunottamatta kulhossa. Lisää haalea kvinoa. Taikinassa saa olla kunnolla makua, joten voit maustaa rohkeasti :-)
Anna taikinan vetäytyä hetki. Nostele leivinpaperin päälle pieniä, pyöreitä kekoja ja taputtele ne kostein käsin sileiksi, noin 1½ sentin paksuisiksi lätyiksi.
Kuumenna pannu kuumaksi ja lorauta sinne öljyä. Nostele pihvit varovasti paistumaan ja paista molemmilta puolilta rapsakoiksi.

Halkaise sämpylät ja täytä pihvillä, tuoreilla kasviksilla ja mausteilla (esim. majoneesia ja sinappia nam!) ja nauti vaikkapa coleslawn kanssa. Maustoin tämänkertaisen salaatin tujauksella chilikastiketta, antoi mukavasti potkua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti