Piirakkapohja:
100 g pehmeää voita
1 dl kaurahiutaleita
2 rkl kylmää vettä
Nypi kulhossa voi, jauhot sekä hiutaleet. Lisää kylmä vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi.
Levitä voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Pistelle haarukalla muutamia reikiä pohjaan.
Täyte:
1 pieni sipuli
1 keskikokoinen porkkana
1 keskikokoinen palsternakka
pieni pala mukulaselleriä
puolikas paprika
öljyä
1 dl ruokakermaa
2 kananmunaa
hieman mozzarellaa
aurinkokuivattua tomaattia
mausteita, esimerkiksi suolaa, mustapippuria ja oreganoa
Silppua sipuli. Kuori ja raasta porkkana, palsternakka sekä selleri karkeaksi raasteeksi. Leikkaa paprika suikaleiksi. Kuumenna pannulla loraus öljyä ja kuullota sipulia, paprikaa sekä juureksia hetki. Mausta mukavanmakuiseksi seokseksi.
Mittaa ruokakerma kulhoon. Riko mukaan kananmunat ja sekoita tasaiseksi. Voit maustaa kevyesti.
Viipaloi mozzarella sekä aurinkokuivatut tomaatit.
Levitä piirakkapohjan päälle juuresraaste. Kaada päälle ruokakermaseos. Asettele mozzarellat ja tomaatit päällimmäisiksi.
Paista 175-asteisessa uunissa 30 minuuttia. Anna jäähtyä ennen tarjoilua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti