sunnuntai 12. lokakuuta 2014

Paahdetut ruusukaalit vuohenjuuston ja siementen siivittämänä

Pieni ja pyöreä on aina kaunista ♥ Ruusukaalen sesonki alkaa olla parhaimmillaan, vaikkakin noloudekseni tunnustettakoon että nämä pullerot ovat ulkomaaneläviä ja Stockan Hulluilta päiviltä koriin livahtaneita. Lupaan silti seuraavaksi suosia kotimaisia vastaavia!
Myöskin ystävystymiseni balsamiviinietikan kanssa jatkuu. Ohjeen paahtamiseen apinoin Eeva Kolun vanhemmasta Kauhaa ja rakkautta-blogista. Etikat on aina olleet mulle jotenkin vaikeita käytettäviä, mutta sekä eiliseen että tähän ruokaan lorautin jääkaapista löytynyttä valkoista balsamicoetikkaa ja se kyllä toimii.
Ruusukaalien rinnalle paistoin vielä kiekot vuohenjuustosta sekä ripsin päälle kevyesti paahdettuja auringonkukansiemeniä. Ihana sunnuntailounas!

Kattokaa mitä söpyköitä! ♥
Annos kahdelle

500 g ruusukaalia
2 rkl balsamiviinietikkaa
1 rkl öljyä
suolaa

Leikkaa ruusukaaleista kannat irti ja poista tarvittaessa uloimmat lehdet. Pienet kaalet voit jättää kokonaisiksi, isommat leikata joko kahteen taikka neljään osaan. Sekoita kulhossa keskenään etikka, öljy ja suola. Heitä kaalet joukkoon. Pyöräyttele sekaisin, kaada uunivuokaan ja paahda 200 asteessa 20-30 minuuttia. Tarkkaile uuniasi etteivät kaalet pala, mutta ne saavat paahtua ihan reilusti.

ropsaus auringonkukansiemeniä
2 kiekkoa hyvää vuohenjuustoa
nokare voita

Kuumenna paistinpannu kuumaksi ja paahda auringonkukansiemeniä kuumalla, kuivalla pannulla hetki käännellen. Siirrä siemet sivuun, laske lämpötilaa pari astetta ja sulata pannulle nokare voita. Paista juustokiekkoja molemmin puolin hetken aikaa, jotta pinta saa väriä ja rapeutta. Kääntämisessä kannattaa olla varovainen ja käyttää tarpeeksi ohutta ja leveää lastaa, jotta juusto ei repeile.

Kokoa annokset lautasille ja nauti!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti