maanantai 17. marraskuuta 2014

Maapähkinä-bataattikeitto

Nyt tulee lämmin suositus: Chocochilin maapähkinä-bataattikeitto !

Tehtiin tätä pari viikonloppua sitten anoppilassa, siippani isän toiveesta. Tuore korianteri jäi meiltä pois sillä suurimmalle osalle porukasta se ei maistu. Silti aivan ihanaa ja täyteläistä, nam ♥

Meitä oli pöydän ääressä kuusi, ja söimme tästä kohtalaisen kokoiset joskin kevyet annokset. Meillä oli illaksi tiedossa vielä (isänpäivälahjaksi yllärinä) illallinen lohesta, ja tämä annos riitti lounaaksemme hyvin.


2 sipulia
3 isoa valkosipulinkynttä
n. 700 g bataattia
2 kypsää tomaattia
2 rkl öljyä
1/4 tl muskottipähkinää
1 tl jauhettua korianteria
n. 5 dl vettä
2 kasvisliemikuutiota
4 dl kookosmaitoa
1/2 dl sokeritonta maapähkinävoita
1/2 limen mehu
3 tl hyvää chilitahnaa
(1/2 ruukkua tuoretta korianteria)
1 dl rouhittuja suolapähkinöitä

Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja paloittele bataatti. Pilko tomaatit kuutioiksi.
Kuumenna öljy kattilan pohjalla, lisää sipulit sekä mausteet. Kuullota, kunnes sipulit alkavat hieman pehmentyä. Lisää sitten bataatit ja tomaatit sekä vettä sen verran, että kasvikset juuri ja juuri peittyvät. Lisää joukkoon kasvisliemikuutiot  ja keitä keskilämmöllä ilman kantta, kunnes bataatit ovat aivan pehmeitä. Me keiteltiin puolisen tuntia.
Nosta kattila liedeltä ja lisää joukkoon maapähkinävoi, kookosmaito, limen mehu ja chilitahna. Soseuta keitto tasaiseksi. Jatka vedellä, jos keitto tuntuu liian paksulta. Tarkista suola ja kiehauta.
Annostele keitto kulhoihin ja koristele rouhituilla pähkinöillä sekä halutessasi tuoreella korianterilla.
Kuuntele ihastuneita huokauksia ympäriltäsi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti